Sunday, September 29, 2013

Karkkipäivä

Pitkästä aikaa oli sellainen viikonloppu, että kalenterissa oli paljon tyhjää. Minä ja Kääpä ollaan pienessä flunssassa ja Mies isommassa, mutta se ei meitä lannistanut.

Ajettiin ensin Laaksolahteen peräkärryn kanssa ja napattiin puutarhapöytä ja penkin mukaamme. Luvattiin hakea ne, kun lumet on sulaneet, ja nythän ne on.

Pihassa nähtiin Muukkosen pojat ja Käävän entinen ihastus Ville. Pihan liukumäki ja laiva oli maalattu ja törmättiin muutamaan entiseen naapuriin. Kiva oli nähdä, muttei kyllä ollut ikävä takaisin. Tuntuu, että se Laaksolahden aika oli sellainen välivaihe elämässä, vaikka syntyihän meille siellä Taimi, Touko kasvoi vauvasta taaperoksi, Kääpä aloitti koulun ja Minikääpä eskarin. Mutta kiva on asua elämää eteenpäin nyt Tillinmäessä.

Kävimme Käävän kanssa ruokakaupassa Karakalliossa ja ostimme kreikkalaisia piirakoita mukavalta tädiltä, jolla oli neljä tyttöä ja yksi poika. Namipäivänamit haimme Pakilasta ja ajoimme kotiin.

Mies kuskasi pöydän metsään ja minä tyhjensin kauppakassit. Jatkoimme matkaa Pakilaan ja jätimme sinne peräkärryn.

Kävimme Maunulassa Mummon ja Mummin haudoilla, veimme molemmille omat kanervat. Ajoimme sieltä Pitsa-Taxiin päivälliselle ja piipahdimme sen jälkeen Pirjo-tädillä. Pirjo ilahtui kovasti, sillä se ei pääse oikein minnekään liikkeelle keuhkoahtaumataudin vuoksi. Sen lisäksi sen muisti reistailee ja sitä ihmetyttää sen asunto, johon se on joutunut muuttamaan. Poika on kirjoittanut jääkaapin oveen: "olet asunut tässä asunnossa 30 vuotta", mutta vaikeahan sitä on uskoa.

Vierailu oli kaikinpuolin mukava. Kukin kääpä piirsi Pirjolle kuvan: Minikääpä Pirjon, Kääpä minut ja Pirjon, Toukolainen tosi hienon piirustuksen, jossa oli autotie, autoja, teltta telttailijoineen, kukkia ja perhosia. Taimi piirsi pikkuruisia täpliä.

Hengasimme hetken vanhalla pihallani. Taloyhtiössä ei taida asua enää montaakaan lasta. 50-60-luvuilla se oli täynnä lapsia, minun aikanani 70-luvulla meitä oli muutamia ja nyt taloissa asuu lähinnä mummoja.

Katsoin kartalta, Maunulasta Tillinmäkeen on 27 kilometriä. Fyysisesti lyhyt, henkisesti pitkä matka.

No comments:

Post a Comment