Thursday, October 17, 2013

Ikea!

Mies sai yllättäen kaksi syyslomapäivää, minä olin hoitanut omani jo aiemmin. Lapsille oli luvattu Halloween-asut, joten suuntasimme ensin Toy's 'r' ussiin. Saimme saaliiksi:

1) Taimille kaksi Sylvanian Families kenguruvauvaa sekä niille sänky ja vessa. Kenguruvauvat tekevät vuorotellen hienoja pissoja ja kakkoja pönttöön "Hyvä pupu! Hieno iso kakka! Nyt nukkumaan! Aamen!"

Taimi leikkii päiväkodissa aina kotia Sagan, Lindan, Lydian ja Toukon kanssa. Se laittaa aina vauvoja nukkumaan ja sanoo peitellessään "Aamen". Ja kova juttu on myös tuo pottailu. Aina välillä se tekee pissan tai kakan pönttöön tai pottaan, mutta tulee niitä pissoja kyllä lattiallekin. Onneksi meillä ei ole nyt alakerrassa mattoa, mutta huomenna kyllä saapuu heti aamusta. Tässä joku päivä se oli ilman vaippaa tässä alakerrassa ja kun tuli pissahätä, se oli kiivennyt portaat ylös ja käynyt Toukon matolla pissalla. Niin sitä pitää.

2) Toukolainen valitsi keppostelukipoksi kurpitsan, pieniä kimaltavia My Little Poneja sekä vahaliituja. Nyt se piirtää tuossa pöydän ääressä. Touko on aika taitava piirtämään ja yleensä se piirtää keijuja, sateenkaaria, kukkia ja perhosia. Paljon värejä ja iloisia keijuja.

3) Kaapolainen valitsi pimeässä hohtavan luurankopuvun. Se oli suunnitellut ostostaan katalogien kanssa jo yli viikon ja hermo meinasi mennä.

4) Kanervikko haluaa olla vampyyri ja valitsi puvun ja hampaat. K&K ottivat molemmat myös kurpitsakipot, joihin ne voivat sitten karkkinsa kerätä.

Minä sain vielä Playmobil mangusteja.

Kun lelut oli hankittu, ajoimme Ikeaan syömään. Se on kyllä niin meidän kauppa ettei mitään rajaa. Löysimme vaikka mitä:

-Olkkariin maton ja
-Kaksi mustaa rottinkituolia
-Eteiseen kenkäteline, penkki ja neljä koria, yksi jokaisen kengille
-Leikkuulautoja
-Kahdet keijun siivet (Touko luuli, että Ikea jakaa ilmaisia siipiä kaikille)
-Lohikäärme Kaapolle ja sammakko Toukolle (Taimin orava jäi matkasta)
-Jemmaan sammakkopeli
-Kaapolle työtuoli (olivat kesällä loppu, kun työpöytä hankittiin)
-Nukkekodin kalusteita (mm. samanlainen matto kuin meillä)
-Minulle töpsykkäät
-Käävälle ja Kaapolaiselle lentolaukut (Touko ja Taimi saa naapurin pojilta perityt Muumit)
-Miehelle läppärireppu

Ja lopuksi tietty jädet tai hodarit. Vanhat tädin kehuivat kovasti meidän kääpiämme - no, kukapa ei olisi kunnolla, kun on kädessä pikarillinen pehmistä.

Seuraavaksi meinaan etsiä Kanervan Sylvanian Families oravaperheen ja omat lapsuuden pandani, ne saavat muuttaa Ikea-kotiin.

Vielä pitäisi ostaa kaikille sukkia ja alkkareita, mutta se voisi olla ihan minun oma reissuni.



No comments:

Post a Comment