Sunday, October 20, 2013

Lukulokakuu & uusia taitoja

Taimi on oppinut pottailua ja kuorimaan satsuman.

Touko on oppinut numéro 1-20 ja osasi laskea 19 Homssua, nyt se opettelee lukuja eteenpäin. Koko ajan se oppii myös uusia sanoja, mm. sieni, Lydia ja Heli.

Minikääpä on oppinut kärrynpyörän, uimaan 2 m koiraa ja 10 m selkää. Matikan kokeesta se sai 16/16.

Kääpä on edistynyt hienosti viulussa ja sai enkun ja yllin kokeista täydet pisteet.

Taitavia pieniä kääpiä, ei voi kun olla ylpeä!

Me vietämme täällä lukulokakuuta. Minä luen Westön Kangastus 38:a, Minikäävän kanssa Nalle Nappisilmää (Minikääpä minulle) ja Risto Räppääjä ja Nukkavierua Nelliä (minä Minikäävälle) ja Toukolaisen kanssa Hipsuvarpaan seikkailuja.

Minikääpä värittää lukutilkkupeittoa. Jokaista tilkkua varten pitää lukea 10-15 min, ollaan pantu ajastin päälle. Kai se nyt tästä lähtee sujumaan, mutta ei tämä lukeminen mikään Miniäisen lempparijuttu ole. Kääpähän aikoinaan hurahti ensin Ella-kirjoihin ja sitten niihin Pottereihin, joten pitäisi löytää sillekin sopivia kirjoja, joita ahmia. Nyt sille on kirjastossa Supervaippavauva, voisikohan se olla se?

Toukolaisen kanssa teemme satudiplomia. Siihen pitää lukea kymmenen kirjaa ja lapsi se kertoa jokaisesta mielipiteensä. Täytetty lomake viedään kirjastoon, josta saa ihan oikean lukudiplomin lapsen nimellä. Valitsin kymmenen meiltä löytyvää kirjaa, mutta kirjastoreissuilla voi kyllä tehdä löytöjä ja vaihtaakin joitain. Osa satudiplomikirjoista on myös hurjan pitkiä, kuten tuo Hipsuvarvas, Ronja, Pepit, Muumit, Käsikäpälässä, emmekä malta nelivuotiaan kanssa kahlata niitä kaikkia läpi. Osa kirjoista on sitten sellaisia yhden istuman kirjoja, kuten Löytöpingviini, Santtu ja ihmehärveli, Paavo Virtanen ja tyttöjen tavarat. Mutta kivoja kirjoja listalla oli, niistä oli ilo valita!

No comments:

Post a Comment