Monday, October 27, 2014

Aamutunnelmia

Taimi laulaa ja säestää pianolla:

Kun taivaan isä suojelee
kun taivaan äiti suojelee
niin liskot ei voi tulla meidän huoneeseen!

******

Kääpäläinen oli viikonloppuna yökylässä ja me saimme tehtyä hommia: siivosimme koko yläkerran, tyttöjen, Toukolaisen, Miniäisen ja aulan lelut paikoilleen, imurointi ja lopuksi innostuimme vielä vaihtamaan Minikäävän huoneen järkkää. Kun Kääpä saapui kotiin, piti myös tyttöjen sängyt siirtää ikkunan  eteen ja kivathan huoneista tuli. Nyt kun vielä innostuisi vähän päivittämään tekstiilejä, uudet päiväpeitot ja verhot voisi ostaa kaikille. Mutta se kun vaan on niin ydinosaamisalueeni ulkopuolella, eikä Miestäkään oikeen inspiroi tekstiilit. Mutta ehkä vielä joskus. Nyt on pojilla Muumi-päiväpeitot ja Käävällä keltaiset norsut. Taimin päiväpeitto on ihan kiva, mutta sen värit ei sitten taas rimmaa yhtään muuhun sisustukseen.

Kun saimme aulan raivattua, teimme hienot junaleikit. Ja minäkin maltoin opettaa vähän Minikääpää ja se oppi soittelemaan nuoteista Pienet Sormet Soittamaan -vihkon kappaleita.

Tänään päivystän sairastuvalla, Toukolainen on kolmatta päivää kuumeessa. Saas nähdä, miten tauti etenee. Kääpä on valitellut kurkkuaan ja ollut väsynyt. Se jätti perjantain treenit väliin mutta eilen meni taas. Ensi sunnuntaina olisi piirin taitokisat ja tietty se on just sitten silloin kuumeessa. Minikääpä on toistaiseksi terve. Sillä on tänään partio ja se haluaisi lopettaa koko homman. Lupasin mennä tällä kertaa mukaan. Vähän ihmetyttää, mikä sen partion suhteen on tullut, kun viime vuonna se tykkäsi tosi kovasti. Tosin ryhmä vaihtui, ja onhan se tietty iso juttu. No mutta toivotaan, että harrastus kuitenkin jatkuu.

Paitsi että sairastupaa, on meillä myös juhlaa. Pieni rakas Oivuskamme täyttää kokonaiset 6 kk. Oiva on aika pötykkä. Viimeiset pari viikkoa olemme tsempanneet soseiden kanssa ja nyt se syö jo hyvin, pari kertaa päivässä kasvissosetta ja jälkkäriksi hedelmää ja iltaisin vielä puuroa, joko Onnia tai sitten kaurapuuroa hedelmäsoseen kanssa.

Oiva rakastaa myös runoutta. Se jaksaa kunnella monta lorukirjaa putkeen ja katselee kuvat tarkasti. Ja on kyllä edelleen maailman tyytyväisin vauva, todellinen Iisakki.

No comments:

Post a Comment