Thursday, October 23, 2014

Kanervismeja


Nappasin hikisen futarin suoraan treeneistä nappikset jalassa ja lähdettiin Omppuun futsal-kenkäostoksille.

-Äiti, kuulostaako vähän siltä, että mulla olis korkkarit?


Valkkasimme shampoita. Kääpä ilahtui:
-Ohuille ja hennoille hiuksille, kuulostaa ihan mun hiuksilta!


Istuimme takastulomatkalla autossa.

-Mä voisin mennä eka sinne treeneihin ja lähteä sieltä sitten kuudelta partioon le... ÄITI! Ooksä huomannu, että näissä TUC-kekseissä on niinku rei'illä kirjotettu se TUC?


Tänään se on järjestänyt kavereiden kanssa leikkihäitä lauantaiksi. Pappina on H ja vieraslista tehty. Sulhanen on tietty J, johan ne on seukanneet reilun vuoden ja on selvästi aika ottaa seuraava askel.

****

Tänään oli suuri päivä. Vietimme Oivan kanssa hämärähyssyä. Olemme molemmat varsin räkäisiä, joten oli hyvä, ettei päivälle ollut muita suunnitelmia. Ja kas, Oivapa käytti tilaisuuden hyväkseen ja kääntyi (vihdoin) selältä mahalleen. Olin jo varma, että se ohjataan neuvolasta johonkin terapiaan. Pian se pääsikin tekemään Miniäisen kanssa läksyjä. Niillä oli aika ihana hetki kahdestaan. Miniäinen sai antaa maitoa ja illalla oli sitten Käävän vuoro.

Meillä on ollut aika haipakkaa. Toukolaiselle laitettiin putket ja leikattiin samalla kitarisat. Kaikki sujui hyvin ja meillä oli mukava yhteinen hetki. Luimme satuja ja katsoimme Rasmus Nallea. Nyt lapsi taas kuulee eikä liimakorva vaivaa.

Taimistolla oli 3-vuotishammastarkastus. Se oli superreipas, kertoi juovansa janojuomana vettä ja ruuan kanssa maitoa ja kertoi, että isi pesee iltaisin hampaat ja että kerran viikossa on namipäivä. Sitten se kiipesi hammaslääkäriin tuoliin ja antoi laskea hampaat.

Eilen oli sitten astetta hurjempi päivä. Olimme tulossa tarhasta kotiin, kun kylkeemme täräytti Fiat. Se tuli kolmion takaa eikä huomannut meitä ja törmäsi suoraan Oivan oveen. Luojan kiitos, vauhtia ei ollut enempää ja ihmisille ei käynyt kuinkaan. Hondasta menee molemmat ovet vaihtoon ja ollaan sitten taas autottomia muutama päivä. Ihanat naapurit lupasivat taas lainaksi Martti-autoaan, joten eiköhän me pärjätä. En voinut uskoa, että joku tosissaan ajaa noin vaan kylkeen, mutta syy selvisi: kuski oli seitsemän lapsen isä, jolla oli kotona 6-viikkoiset kaksoset. En kysellyt enempää.

Oiva-poika harjoittelee soseiden syömistä oikein urakalla. Tarkoitus olisi päästä viiteen ateriaan päivässä, mutta vähän nihkeetä vielä on. Aluksi puuro sai aikaan kakkalakon, mutta eiköhän maha vähitellen totu. Lopettelen myös imetystä. Puoli vuotta on ollut aina minulla minimitavoite, ja siihen päästiin nytkin. Pidempäänkin olisi voinut jatkaa, mutta imetys sai aikaan sen, etten nukkunut enää öisin, kävin kierroksilla ja kärsin hillittömästä sokerinhimosta. Joten parempi pullopoika ja täyspäinen äiti kun pieni tissivauva hirviömutseineen. Kärsin samasta unettomuudesta ja kymmenen vuotta sitten Käävän kanssa, mutta vasta nyt selvisi syy: imetys laskee estrogeenitasoa, joka aiheuttaa unettomuutta. Imetyksen lopettamisen vaihtoehto olisi ollut estrogeeninapit, mutta luulen, että tämä oli meille järkevämpi vaihtoehto. Nyt Mieskin voi välillä ottaa yövuoron ja kun kiinteitä uppoaa kunnolla, emme tarjoile ruokaa enää öisin parin tunnin välein.

Eilen oli illalla fudiksen kauden päättäjäiset. Viimeksi vietimme niitä Pisan asukaspuistossa ja tällä kertaa Latokaskessa. Juhlat alkoivat likkojen kauppaleikillä, jota jatkettiin, vaikka E kuulutti, että tyttöjen idoli, maalivahti Vera Varis saapuu ostoksille. Seuraavaksi löytyivät lyömäsoittimet ja voi että, millainen kakofonia lähti kolmestakymmenestä futarista, kun jokainen oikein pisti parastaan. Vera kertoi MM-kisamuistoistaan ja taitokisoissa pärjänneet typsyt pääsivät poseeraamaan. Ja niin, herkkuja syötiin toki. Päästiinkin reissuun ihan vaan tyttöjen voimin, kun Mies ehti kotiin ennen lähtöä. Taimi tervehti heti kärkeen Käävän vastuuvalkkua iloisesti:

-Moi Timppa-pimppa! Ja käkätys päälle.

Voi apua: aloin taas tunnollisesti merkkaamaan päivän syömiset ja hyvältä vaikutti tämä päivä: rahkaa ja ananasta, auringonkukansiemeniä, juustomunakas, päärynä, tikka masalaa, ruispaloja ja saavillinen maitokahvia. Kunnes sitten äsken huomasin pöydällä kauppareissun tuliaiset: TV Mix Crime ja 250 g täytelakupussi. Noiden voimin on kyllä menty tämä puolikas vauvavuosi, ja aloitin itse asiassa jo odotusaikana. Minikäävän imetysaikana kiskoin Doris-keksejä ja silloin löysin myös kahvin, tuon arkeni ilon ja juhlatunnelman kohottajan.


No comments:

Post a Comment