Tuesday, January 10, 2017

Joululoma

Teimme normipäivän 23.12 ja ajoimme sitten kotiin tarhan kautta. Koululaiset olivat leiponeet keskenään joulutorttuja. Koristelimme kuusen ja joulu sai alkaa.


Aattoa vietimme Vaarin, M:n, A:n ja T:n kanssa, ihan normisetti siis. Jouluruoka oli hyvää ja lapset saivat paljon lahjoja, kuten aina. Joulupäivän rötväsimme kotona, leikimme mm. Duploilla ja Geomageilla, pelasimme lautapelejä (erityisesti Mies + lapset) ja kokosimme jolulahja-Legot, mutta tapanina halusin jo mäkeen. Kävin lasten kanssa Peuriksella. Seuraavalle päivälle oli sitten kaksi reissua. Kävimme ensin Espoonlahdessa wibit-radalla ja iltapäivästä minä menin pienten kanssa Hoploppiin ja Mies isojen kanssa Super Parkkiin. Seuraavana päivänä oli taas Peuriksen vuoro ja illalla saimme vieraaksemme Papan ja M- ja E-serkut. Torstaina kävimme rasituskokeessa ja sen jälkeen sushilla ja lelukaupassa T&T:n kanssa ja illalla oli vielä tutustuminen uuteen päiväkotiin.


Kolmea kotipäivää ja kolmea reissupäivää seurasi kolmen sluibapäivän putki. Minä yritin varata meille reissuja yhden päivän, mutta epäonnistuin täysin. Vuoden 2017 haaveina on


-Mun ja koululaisten reissu Rukalle
-Miehen ja koululaisten matka Roomaan
-Pienten kanssa kylpylälomalle, kun isot ovat hiihtolomaleirillä
-Kesällä ollaan paljon Pusulassa
-Siellä Abu Dhabissa pitäisi käydä, ehkä minä + isot, mutta Taimin pitää päästä erikseen L-serkun luo => kaksi matkaa?
-Minä haluaisin vielä sille AI-Bamse-lomallekin


Kunpa joku vain varailisi näitä reissuja, minä kyllä matkustaisin!


Taimin laskettelu on edennyt hurjia hyppyjä. Viime vuonna se ei malttanut jarruttaa millään, mutta nyt se aurailee isotkin mäet hyvin hallitusti alas. Ja menee kaikilla hisseillä. Toukolle on tullut myös varmuuttaa laskemiseen ja uskon, että sen kanssa päästään alas kaikki Rukan mäet jotain Keloa lukuunottamatta. K&K ovat lautailleet tämän alkutalven. Ne menee ihan hyvin erilaisista hyndistä ja metsäreiteistä ja uskon, että Rukalta löytyy niille kivoja mäkiä. Niin, lähdetään siis reissuun ensi viikolla. En pidä matkojen suunnittelusta enkä varsinkaan varaamisesta, mutta kun reissu on valmiina, on minun vuoroni loistaa: mietin, mitä otamme mukaan ja pidän pakkaamisesta. Nyt meitä lähtee neljä, joten laitamme ruumaan 2 matkalaukkua ja 2 lumilautapussia ja kaikille vielä tarvittaessa käsimatkatavarat. Yllättävän paljon tulee tavaraa mukaan, kun on neljän ihmisen laskettelukamppeet, monot ja kypärät. Mutta eiköhän me onnistuta.



No comments:

Post a Comment