Wednesday, December 24, 2008

Lahjat

Aiempina vuosina olen yrittänyt olla antimaterialisti ja väittää, etteivät lahjat ole joulussa se keskeinen juttu. No, eihän ne ole, vaan se Jeesus ja yhdessäolo, mutta silti lahjat merkitsevät minulle paljon. On mukava huomata, mitä lahjan antaja on kustakin ihmisestä ajatellut. Tässä siis lahjalistaus vm 2008. Saa skipata, jos on aidosti antimaterialisti, jota minäkin olen tässä yrittänyt.

Minikääpä:
-Luistimet
-Kypärä
-Villasukat ja lapaset
-Tennispalloja jääkiekkoon
-Villapaita
-3 Cars-pikkuautoa
-Cars-palapeli
-Kunnaksen Hullunhauska lintukirja
-Kiikarit
-2 Schleich-jääkarhua
-8 Disney-figuuria
-Lego City lakaisukone
-Lego City postiauto
-Myyrä kaupungissa DVD
-Iso autorata
-Muumi-palapeli
-Waltarin Kiinalainen kissa (yhteiseksi)
-Vilkas paloasema -kirja
-Matleena löytää onnen -kirja

Kääpä:
-Luistimet
-Kypärä
-Villasukat ja lapaset
-Tennispalloja jääkiekkoon
-Villatakki
-Vauva Bratz
-Isosisko Bratz ("tää on joku aikuinen")
-Prinsessa herätyskello
-Hello Kitty rannekello
-Kunnaksen Koiramäki
-6 Koiramäki-hahmoa
-Tatu ja Patu palapeli
-Lego Belville ratsastustalli
-Myyrän puuhat DVD
-Fur Real kissa, joka naukuu, kehrää ja liikkuu
-Käsilaukku, lompakko ja kampa
-Rölli-palapelikirja
-Samu ja Salla -kirja ja Franklin-puuhakirja

Siis ihan valtavasti noita paketteja! Meillä on vain niin hassu tilanne, että minun sukuni puolella ei ole muita kääpiä kuin nämä meidän omat ja myös Miehen puolen suku pitää lahjojen miettimisestä.

Aatto sujui tosiaan hyvin perinteisesti: ensin hirveä hösäys klo 9-14, sitten yhtä hulinaa 14-19 ja sitten oman perheen kesken chillailua hetken verran. Käävät menivät sänkyyn kasilta ja sippasivat kutakuinkin saman tien, mikä on todella harvinaislaatuista tässä perheessä.

Mies sai lahjaksi X-boxille Lips-laulupelin ja jäi sitä testailemaan minun suunnatessa päiksyille. Tarkoitukseni oli mennä joulukirkkoon klo 23, mutta viime tipassa sain tietää ystävän estyneen ja päätin jättää yöajelut sikseen. Itse kirkon olisin kyllä ottanut, mutta tunnin ajelu ei vain nyt onnistu. Ja skrabaus päälle. Täytyy ryhdistäytyä huomenna, jos vaikka päästäisiin koko remmi.

Ollaan taas vaihteeksi vähän flunssaisia, tai Mies ja Käävät lähinnä, minähän sairastelin jo koko viime viikon. Myös M-eno oli kuumeessa, mutta jaksoi silti hulinoida kääpäin kanssa. Anne ja vaari hulinoivat myös. Mummi ja Isomummo istuivat lähinnä sohvalla tohinaa ihmettelemässä.

Meillä siis kävi ihan oikea joulupukki. Lahjoja oli tulossa kolmesta eri pisteestä, ja oli aikamoinen organisointi, että ne saatiin pisteeseen X eli oven taakse ennen pukin tuloa. Itse joulupukki oli varsin herttainen, ja hieman jännittynytkin illan ensimmäisessä sessiossa. Lapsia sen sijaan ei jännittänyt lainkaan. Ne tervehtivät pukkia iloisesti eteisessä ja seisoivat silmät tapittaen joulupukin edessä.

Kun kääpiä kehotettiin laulamaan, vetäisi Minikääpä ensin bravuurinsa "Ennä, ennä, eppäeettu" ja sen jälkeen laulettiin koko porukalla Joulupuu on rakennettu. Muu jengi meinasi lintsata kolmannesta säkeistöstä, mutta minä ja Kääpä jatkettiin, ja niin saatiin päivän kristillinen annoskin mukaan. Joulupukki jakoi muutaman kääpäin lahjan, tosin ensin väärästä säkistä, joka herätti hämmennystä, mutta kehotin rohkeasti pukkia valitsemaan lahjoja toisesta säkistä, jossa ennalta suunnitellut kolme kiinnostavaa, muttei liian, lahjaa per kääpä odotteli Tieturin kassissa. Lopuksi otettiin vielä muutama kuva pukin sylistä ja sitten homma oli hoidettu. Lapset huikkasivat heipat olkkarista ja siirtyivät pakettien kimppuun.

Juuri näin sen kuuluikin mennä.

Iltaan saatiin myös mahtumaan glögitarjoilu ennen pukin tuloa, varsinainen jouluateria ja päälle kahvit. Listaan nyt tähän meidän suvun jouluherkutkin, vaikka aika perinteisillä meillä mennään:

-glögi
-piparit
-juustoja (valko- ja sinihome)
-joulutortut
-omenat
-rusinat ja pähkinät
-konvehdit (tänä vuonna unohdettiin avata rasia)
-kinkku
-soppaloora, lanttulaatikko, porkkanalaatikko
-kotijuusto
-tytinä
-herneet (unohtuivat itse asiassa pakkaseen, taas)
-hillosipulit
-rosolli + vaaleanpunainen kermavaahto
-graavilohi
-perunat
-Italiansalaatti, sienisalaatti ja perunasalaatti (jälkimmäinen ei välttämätön)

Huh. Ei ihme, että masu on pullea. Tuon graavilohen kanssa on vähän niin ja näin, saisiko sitä syödä raskaana ollessaan. Itse olen syönyt tuota kaupan graavaamaa, kun se pahamainen listeria viihtyy vakuumipakkauksissa. Laskeskelin tässä, että tämä oli minun ja Miehen kahdeksas joulu, joista 50 % olen ollut raskaana. Ensimmäisenä raskausjouluna jätin kyllä graavilohen ehdottomasti väliin, mutta nyttemmin olen vähän lipsunut.

Ensi vuonna onkin sitten viimeinen Y-joulu, tai ties vaikka viettäisimme sitä vaihteeksi jossain muualla. Sitten vuoden päästä keväällä meillä olisi edessä muutto, jos vain kaikki menee suunnitelmien mukaan. Mutta, katsotaan nyt, miten sovimme tänne viisihenkisenä perheenä. Voihan se olla, että jo huhtikuussa väsätään taas asunnonmyynti-ilmoitusta Oikotielle. Nyt se menee sentään jo rutiinilla, kun on harjoitusta.

Nyt on sitten suoritettu tämä joulun pakollinen osuus. Seuraavina päivinä voi suorittaa omaan tahtiin erinäisiä kyläilyjä, lueskelua, mässäilyä, ehkä sen kirkonkin ja pienimuotoista ulkoilua, jos sää sallii. Mutta nyt ei ole hoppu mihinkään, yhtäkään rastilistaa ei laadita ja kellot pistetään piiloon.

Rauhallista Joulua!

No comments:

Post a Comment