Saturday, December 06, 2008

Päivän touhut 6.12.2008

Tässä lyhyesti kuvattuna tavallinen lauantaimme. Ei sisällä dramatiikkaa ja saattaa olla varsin mielenkiinnotonta luettavaa, lähinnä sellaista historiallista dokumentaatiota vain, joka tuntuu eksoottiselta vuosien päästä. Tai jo ensi keväänä, kun olemme hermoraunioita koliikkivauvan ja alati tappelevien leikki-ikäisten kanssa.

Lapset heräsivät hyväntuulisina 7.40. Mies viritti tietsikan ja lapset katsoivat Doran ja Mikki Hiiren kerhotalon. Me aikuiset yritimme jatkaa unia, vaikka kainaloisia pistäytyi vähän väliä. Kuudennesta luukusta tuli joulupukkisuklaat. Käävät leikkivät istutusleikkiä pikkupihalla.

Satuja: Tatu ja Patu päiväkodissa, Joulupukkia ja Noitarumpua vähän matkaa, Tonttukirjasta ne tarinat, jotka on päiväkodissa jo luettu. Päiväkodin joulukalenteri on nimittäin tänä vuonna sellainen, että joka aamu lapset tapaavat uuden tontun. Yksi oli kiukkuinen, kun lapset olivat syöneet sen leivät ja toinen paiskoi vihaisena astioita lattialle, kun pöytä oli jätetty siistimättä illalla. Pienimmät kerttuset ovat olleet vähän järkyttyneitä tontuista. Kääpä pohdiskeli, että mahtavatkohan ne sittenkään olla oikeita ne tontut, mutta ei päässyt tulokseen.

Ruuat:
*Aamiaiseksi nakkeja ja munia, ruisleipää halukkaille, kahvia
*Lounaaksi muussia ja uunimakkaraa
*Välipalaksi lapsille kahdet nuuskijajätskit
*Iltaruuaksi joulutorttuja, kebaa ja pizzaa (tässä järjestyksessä) jälkkäriksi lisää torttuja. Tuttu pizzamies ihmetteli, miten ruoka maistuu herkkujen jälkeen, mutta hyvin se upposi.
*Iltapalaksi ruisleipää, lapset tekivät itse, Minikääpä sai tosin paahtamiskonsultointia. Lisäksi banskua, jos leipä oli syöty. Mies teki samalla taikatemppuja ja käävät harjoittelivat.

Päikkärit:
*Molemmat nukkuivat pienen taistelun jälkeen. Äitikin nukkui, tosin ilman taistelua. Mies muistutti, ettei saa nukkua koko iltaa, vaikka harvoinhan niin käy. Yleensä herään, kun käävät ovat sängyissään ja menen nukkumaan, kun kympin uutiset päättyvät. Tai no, saatan sentään valvoa pidempäänkin, mutta aika lyhyita nuo illat ovat. Ihmettelen, että koska se virkeä ja energinen keskiraskaus oikein alkaa, kun nyt on jo sentään viikko 25+3. Vai ollaanko tässä jo pian loppuraskaudessa väsymyksineen? Olen muuten kolme päivää tässä saikullakin selkäkipujen, supistusten ja tämän väsymyksen vuoksi. On myös ilmeisesti VTI ja närästystä. Naurettavaa olla saikulla raskauden vuoksi, mutta minkäs teet. Käävän ja Minikäävän sain 28- ja 29-vuotiaina, Heinä-KArhun syntyessä olen jo 33. Eli ikä, liikunnan puute, stressaava työ ja villit illat tekevät tehtävänsä.

Pyykit:
*tummat
*välikausipuvut + hanskoja iso satsi
*pyyhkeet
*Käävän mekko, jota ei saisi pestä koneessa, mutta joka säilyi ehjänä paljetteineen kaikkineen
*fleeset

Mies kuskasi ulos monen viikon lehdet ja pahvit. Minä otin Ymmersta Span.

Musiikkina Pariisin kevättä, Mukulamessua ja Tokyo Hotellia.

Vesivärimaalausta, sadutusta (Kääpä kertoi kaksi tarinaa ja kirjoitin ne ylös) ja palapelejä. Minikääpä leikki myös magneettieläimillä.

Minikääpä leikki bussilla, pikkuautoilla ja Mikki-Legoilla.

Dora ja Velmu -leikkiä. Kääpä oli Dora ja Mies ja Minikääpä Velmuja. Velmut yritti vohkia Doran eväät, joita se oli viemässä granmalle. Eväskoriin sullottiin kaikki astiat ja puuhedelmät. Velmuille pitää sanoa kolmasti "Ei saa vokkia eväitä, Veemu!". Leikki jatkoi aamusta iltaan ja meteliä riitti. Välillä sain lapset rauhoitettua muihin hommiin, kuten Käävän perunoiden pesuun ja Minikäävän kylpyyn pesemään sellaisia vaahtomuovipalasia, joista voi rakentaa tatamin. Pesua jatkettiin vielä kääpäporukalla. Minikäävältä tuli taas verta nenästä, tuuskahti sohvaan nenälleen. Käävän ääni taisi jäädä päiväkodin pihalle, sillä vuotaa nenä ja ääni on sellainen matala ja käheä.

Levitettiin Duplot ja etsittiin Dora-legoja. Meillä on Dora, Diego ja Nuuti ja yhdessä palikassa Velmu.

Kaivettiin kaikki pelit esiin.
*Aasinsiltamatsi (Äiti vs. Kääpä, tasapeli 7-7)
*Aasinsiltamatsi (Mies vs. Minikääpä, Miniäinen voitti kaksi peliä)
*Sikaa Käävän kanssa, Kääpä voitti Äidin
*Lapset tekivät kaupunkeja Hotelli-pelistä
*Mies haaveilee Battletechistä, Kääpä ikkuna-askarteluista ja Äiti palapeleistä. Minikääpä haluaa pelata taas huomenna Aasinsiltaa ja leikkiä Hotelli-pelillä.

Mies hoitaa iltapesut ja minä unisadut, kuten yleensä. Mies aina anelee satuvuoroa, mutta koska bloggaan juuri nyt, osui pippeli/peppuli/pimppi ja hammasvuoro jälleen hänelle. Taidan olla Battletechin velkaa.

Yritimme Miehen kanssa joka välissä laulaa Jääkärimarssia ja Maamme-laulua, mutta Minikäävän mielestä aina oli sopimaton hetki. Linnanjuhliakin meinattiin katsoa, mutta jotenkin ne meni sitten ohi tässä kaikessa tohinassa. Tarkoitus oli soittaa Minnalle, Samille, Annelle ja Mummille, mutta kaikki ne jäivät.

Ilta päättyy Saapuu jo yö, päättyvi työ ja Lentäkää, lentäkää kertut ja seeprat -lauluihin. Sen jälkeen todennäköisesti muutamat huutelut, halit, pisut ja vedenjuonnit ja aikuisten ilta voi alkaa.

Mutta nyt sain kaksi alastonta kääpää kontolleni, satuvuoro kutsuu.

p.s. Lapset sängyssä 22.15. Luvassa pieniä silmäpusseja.

No comments:

Post a Comment