Tuesday, January 06, 2009

Minikääpä 3 vuotta ja loppiainen

Kääpä nukkuu vielä päikkäreitään ja Minikääpä rakentaa sohvalle pesää. "Kohta Heinä-Kaahu saa katsoa minun pesässä Maisaa!" Ihana ajatus :)

Kävin pienellä happihyppelyllä kun alkoi tämä 68 neliötä ahistamaan. Ollaan nyt oltu aika tiiviisti kotona, ja tänään se sitten kostautui. Ihmettelin, miten näin iso perhe mahtuu asumaan näin pienessä asunnossa. Vähän sentään lohduttaa A. Kiven kuolinmökin seinältä bongattu teksti, jonka mukaan "suurilla sieluilla on usein vain vähän tilaa maan päällä".

Eilen päästiin onneksi kyläilemään. Olin koko päivän ihan koomassa ja lapset kävivät viiden minsan välein kyselemässä, että mennäänkö me sinne juhliin ja koska me mennään sinne juhliin. Vihdoin kuudelta päätin, että minä ainakin menen, ja organisoin kääpäin vaatteet. Mieskin innostui lähtemään, ihan vain kääpiä kiusatakseen, sillä Miniäinen lällätteli, että isi ei pääse muukaan, isi ei pääse muukaan.

Kylässä olikin sitten tosi ihanaa. Sai syödä herkkuja ja rupatella, käävät kävivät kierroksilla mutta onneksi muut riehuttivat heitä ja minä sain nakertaa aurajuustoa kaikessa rauhassa sohvan nurkassa. Kiitos vielä isäntäparille!

Sunnuntaina päästiin ulkoilemaankin. Käytiin tuossa uudessa puistossamme, joka on kyllä ihan huippu. Nytkin oli paljon porukkaa paikalla. Äsken kävelin puiston ohi ja mietin, että sielläkö me sitten hengataan ensi kevät ja kesä. Niin luulen.

Lukkarimme näyttää seuraavalta:

ma tarha
ti tarha
ke puisto/mammaraamis
to puisto
pe perhekerho "Peruna perjentaina on perhekerho", tietää Kääpä.

Ennen Heinän syntymää meinaan käydä tiistaisin uimassa, Heinän synnyttyä tuskin tarvitsee erityisesti organisoida tekemistä seitsemäksi tunniksi, jonka lapset ovat päiväkodissa. Meinataan hummailla kaupungilla, käydä kahvilla ja kavereilla tai sitten vain nukkua, riippuu tästä mikrokäävästä ja sen rytmeistä.

Sunnuntaina olikin Minikäävän suuri päivä, ukkeli täytti kolme vuotta ja sai lahjaksi "uuden hatun ja kas isoa autoa", Volvon ja Lambon. Aamupalaksi Miniäinen sai yrttivoipatonkia ja puvvaa sekä kahta eri limua, kokista ja fantaa. Voi sitä onnea, kun se siemaili vuorotellen molemmista laseistaan. Ja sai vielä syödä aamiaisensa sohvalla, josta Kääpä muistutti.

Lounaan jälkeen otettiin sitten vielä maasikkakakkua, jota Minikääpä rakastaa. Nyt se tosin söi lähinnä ne maasikat, mutta onneksi äidille kakku maistui senkin edestä. Viikonloppuna jatketaan sitten juhlia, lauantaina saapuvat ystävät ja sunnuntaina sukulaiset.

No comments:

Post a Comment