Monday, February 14, 2011

Paljon kaikkea

Piti oikein luntata, koska olen viimeksi kirjoittanut: 2.1! Nyt pitäisi sitten raportoida parin viikon tapahtumat noin vain. No, ei kun hommiin.

Viikonloppu oli mukava. Perjantaina vietimme Minikäävän kuudensia ja viimeisiä 5-vuotissynttäreitä. Nyt mukaan oli kutsuttu kavereita Ymmerstan ajoilta, Hilla (ballerina), Helmi (pupu), Veera (keiju), Aada (prinsessa) ja Iina (prinsessa). Juhlat oli villit mutta hauskat. Minikääpä oli Spiderman, Kääpä Ihmeperheen Esa ja Toukolainen tiikeri. Lopuksi saimme vielä muutaman äidin kakulle ja rupattelemaan. Oikein mainio alku viikonlopulle!

Lauantaina lähdin isojen kanssa talviriehaan Ymmerstaan. Oli paloauto, makkaraa, pullaa ja pillimehua ja mäenlaskua. Viron orpolapsille sai viedä vaatteita ja leluja. Veimme Käävän vanhan talvihaalarin ja molemmat lapset lahjoittivat yhden pehmon. Oli ihana nähdä vanhoja tuttuja! Heti kun kurvattiin Ymmerstaan ("Ymmersta on pieni mutta kiva", totesi Minikääpä jälleen"), iski todellinen koti-ikävä. Kyllä siellä oli hyvä asua pienten kääpäin kanssa!

Sunnuntaina lykkäsin lapset Laaksolahteen pyhäkouluun ja menin itse messuun. Niillä oli ollut siellä kuulemma oikea hyrskyn myrsky, mutta mikäs siinä. Edellisenä sunnuntaina kävimme Minikäävän kanssa Leppävaarassa perhemessussa ja syömässä kanakeittoa ja lettuja. Miniäisellä oli mukana edellispäivän synttärilahjoiksi saadut hämähäkki ja moottoripyörä. Ihanan rauhallista oli olla vain kahdestaan!

Tosiaan viikko sitten perjantaina meillä juhlivat kerhokaverit Isabella (prinsessa), Iiris (prinsessa), Matteus (merirosvo) ja Roope (Batman). Kerholapset käyttäytyivät oikein mallikkaasti ja Mieskin ihmetteli, miten ne olivatkin niin hyväkäytöksisiä. Isabellaa huoletti, kun se ei ollut muistanut tuoda vieraille lahjoja, mutta Iiris lohdutti, että vain sankarille täytyy. Näissä juhlissa sankari esiintyi Batmaninä.

Viime viikolla pääsimme vihdoin kaikkien pankki-, neuvola- ja tarha-asioiden hoitamisten jälkeen normiarkeen eli puistoon ja perhekerhoon. Mukavaa oli ja pieni haikeuskin alkoi nousta pintaan - tämähän on nyt viimeinen kotiviikko ennen päiväkotiharjoittelua ja töihinpaluuta.

Olemme hummailleet Toukolaisen kanssa myös aika paljon Sellossa. Se on sellaista hupia, mihin ei juuri ole sitten työ-tarharumbassa aikaa. Miltei joka päivä söimme lounaan jossain ulkona - Wrong Noodle Bar (Toukolle kelpaavat tosin vain leipäkuutiot), Subway (Touko söin Activiaa), Hese. Ja välipalojakin on ulkoistettu ihan kiitettävästi vohvelibaariin.

Minikäävällä oli paljon 5-vuotishulinoita: neuvola KeHu-testeineen, neuvolalääkäri ja labrakäynti verikokeineen, parturi ja kuvaus. Miniäisestä otettiin kerrankin kuvat roolivaatteet päällä, Spidermaninä, mikä oli hyvä juttu, sillä kotona ukko on aina joko kalsareissa ja darth Vaderina/Obi-wan Kenobina/Spidermanina/Batmanina tai vielä ihmeemmissä viritelmissä.

No comments:

Post a Comment