Monday, October 03, 2011

Kuumeessa

Olimme viime torstaina kuuntelemassa sitä Saaraa. Miehellä oli silloin jo vähän hontelo olo. Kun olo tuntui edelleen hassulta vielä perjantainakin, Mies päätti mitata kuumeen ja kas, 39,4! Me olimme sitten lasten kanssa ensin perhekerhossa ja sitten asukaspuistossa evakossa, jotta Mies saisi edes hetken levätä ennen meidän revohkaa.

Lapset saivat illalla jätskiautolta jädejä. Mies söi sitten lopuksi Toukolaisen jämiä ja totesi:

-Juuri näinhän se on yhteiskunnassakin - kaikkein köyhimmät ja sairaimmat saavat aina vähiten.

Lauantaina Mies oli vielä aika heikossa hapessa, mutta sunnuntaina aloin saada siitä jo tiimitoveria näihin duuneihin. Minä olin lähdössä ystävän kanssa kävelylle puoli ysiltä, mutta olo oli vähän kehno. Varuiksi mittasin sitten kuumeen ja 38 oli alkuun ja nousi pian sinne kolmeenysiin. Jee jee.

Yö olikin sitten aikamoinen. Kuume vuoroin nousi ja vuoroin laski, mutta pienintä oli kuitekin syötettävä tunnin parin välein. Siitäkin selvitiin ja nyt illalla olo on jo vähän normaalimpi. Mies on ollut todella kultainen koko päivän ja hoitanut huushollin ja lapset. Se jopa imuroi! Minä olen röhnöttänyt sängyssä ja vain syötellyt Taimia.

Taimi-raasu on kyllä tosi räkäinen ja sen syöminen on aika hankalaa. Toivotaan, että pienin tulisi pian kuntoon ja edes osa porukasta välttyisi tältä taudilta. Käävällä oli nyt lämpöä ja Toukolaisella aiemmin päivällä. Mutta kyllähän noita lapsia hoitelee sitten, kun on itse kuosissa.

Ai niin, Taimi täyttää huomenna kolme viikkoa! Enää 49 viikkoa vauvavuotta jäjellä, hih hei!

Ja sitten eilisen hassuin juttu: lähdimme aamupäivästä vähän ulkoilemaan, Kääpä, Minikääpä, Toukolainen ja naapurin Ronja. Lapset leikkivät polea ja rofea ja kaikki sujui moitteettomasti. Kun sitten tulimme sisään, löysin Toukon tukasta, lippiksen alta, kastemadon. Se oli sotkeutunut aika tehokkaasti hiuksiin sen limansa avulla. Koskaan ei selvinnyt, miten mato sinne päähän joutui.

Muutama ilta on kulunut leppoisasti, sillä käävät löysivät pitkästä aikaa Minecraftin. Toukolaisellakin on nyt oma maailmansa ja se kyselee koko ajan, koska on hänen vuoronsa pelata. Se on näköjään myös pitkästä aikaa innostunut palapeleista. Meinasin jo siirtää ne pois tuosta olkkarista ja tuoda tilalle jotain pelejä, mutta nyt niille onkin käyttöä. Ja samalla lauleskellaan toki, "Iso poika Touko", "Mummo kanasensa niitylle ajoi", "Kolme pientä ankkaa" ja "Taimi Taimi Linnea, olet ihana" kuuluvat repertuaariin.

No comments:

Post a Comment