Sunday, January 20, 2013

Shoppailua ja Putousta

No niin, nyt on sitten sairasteltu. Pienemmällä parivaljakolla oli ensin kurkunpäätulehdus ja siihen päälle sitten perinteinen korvatulehdus. Toissa viikolla vuoroteltiin hoidon kanssa, mutta viime viikolle saatiinkin sitten hoitaja kotiin. Maanantaista torstaihin meillä oli E hoitamassa Toukoa ja Taimia ja me aikuiset saimme tehdä työmme. Perjantaina pienet olivat kunnossa ja pääsivät takaisin Sammakoihin.

Nyt oli jo kolmas Putous-lauantai putkeen. Syömme namipäivänameja tai sipsejä ja katsomme ohjelmaa koko perhe, Taisku sentään saadaan yleensä ennen ohjelmaa nukkumaan. Toukolaiselle Putous tulee ihan liian myöhään, mutta pakko senkin on saada notkua mukana. Sitten muistellaan niitä hassutuksia yhdessä. Kääpä tajuaa jo aika hyvin ne jutut, Miniäistä naurattaa Hänman ja Toukoa naurattaa milloin mikäkin.

Me olemme siis Putous-perhe.

Toivottavasti tämä ei nyt järkytä teitä, rakkaat lukijat.

Viikonloppu tuli kylläkin kalliiksi. Lauantaista kävimme ottamassa lapsista 1-, 7- ja 8-vuotiskuvat ja muutaman kuvan myös liki nelivuotiaasta Toukasta. Yritimme myös yhteiskuvaa, saas nähdä, kuinka käy.

Suuntasimme lounaalle Ikeaan. Lounas oli toki edullinen, kun kaksi kahvia ja kaksi korvapuustiakin sai siihen päälle eurolla, mutta nyt tässä katselen pitkää, pitkää kuittia. Ja samanlainen saatiin Cittarista sunnuntaina.

No mutta nyt puuttuu sitten enää meidän sänky ja sohvat.

Viime viikko oli kyllä aika rankka. Sunnuntai-iltana Touko valitti yllättäen korvaansa. Soitin Pikkujättiin ja Kamppiin pääsi heti. Ajoimme sinne, mutta apteekin kanssa olikin haasteellisempaa. Ajoimme ensin Lepuskiin ja sieltä sitten Myrtsiin. Sadan kilsan reissu, mutta saatiin antibiootit.

Maanantaina oli sitten Taimiston vuoro. Tapiolan Pikkujättiin ja antibiootit apteekista.

Tiistaina olin reissussa Käävän ja Minikäävän kanssa. Se on Käävän harrastuspäivä, viulu ja partio, ja Minikääpäkin pääsi samalla kaverilleen leikkimään. Minä sain tunnissa tehtyä ruokaostokset koko viikoksi.

Keskiviikkona jouduimme tekemään vielä yhden reissun, sillä Kääpä tarvitsi fudikseen sisäkengät. Saimme Stadiumista oikein hyvää palvelua ja ostin samalla kolmelle isoimmalle kesälenkkarit. Pojat olivat niistä oikein innoissaan ja ne tekivät voltteja, ukemeja ja seisoivat päällään. Eli koko oli oikea.

Tämän viikon pitäisi olla rauhallisempi, kunhan vaan kaikki pysyvät terveinä. Keskiviikkona on tosin Minikäävän ja torstaina Käävän keskustelu. Kääpää vähän risoo, kun se ei opi koulussa oikein mitään uutta. Matikka ja äikkä on sille helppoa ja yhdysluokalla ne vetää reaalit ykkösen kirjoista. Ihan älytöntä. No, minä annoin lapselle lukuläksyn. Sillä on aukeama luettavana aiheesta "atomi" ja teen sitten kokeen, kun on valmista. "Saako hakea netistä lisätietoa?". No mutta, täytyy ottaa puheeksi open kanssa sitten torstaina. Yritin vakuuttaa tokaluokkalaiselle, ettei se ihan vielä osaa kaikkea, kyllä maailmassa opittavaa riittää.

Lapsilla alkoi koulussa fiestat. Minikäävällä on muotoilua, rakentelua ja mielikuvitusta ja Käävällä origami ja fudis. Kiva, kun ne saa harrastaa koululla, niin ei tarvitse joka iltaa täyttää harrastuksilla. ja Kääpäkin saa nyt sitten pelata sitä fudistaan. Täytyy sitten miettiä, siirtyisikö Kääpä EPSiin kesällä tai syksyllä.

Mutta nyt töihin.

No comments:

Post a Comment