Monday, January 28, 2013

Viikonloppu

Viime aikoina ei olla paljon muuta tehtykään kuin pelattu "Aprikan tähteä". Touko voisi pelata sitä aina ja aina, uudestaan ja uudestaan. Eilen meillä oli Toukolaisen kanssa ihan hyvä seikkailu: lapsella oli hallussaan Afrikan tähti ja minulla hevosenkenkä, mutta silti molempien teki mieli etsiä vielä muutama timantti.

Saimme lauantaina tehtyä pikaisen pakkosiivouksen, sillä oli Miniäisen sukulaissynttärit. Saimme paikalle Papan, Vaarin, M:n ja L:n eli ihan kunnon kemut siis. Minikääpä oli saanut Papalta jo etukäteen lahjaksi lätkämailan, M ja L tulivat ison valokuvataulun kanssa ja Vaarilla oli kirjekuori. Rahat polttelivat ja jo sunnuntaina vaihdoimme ne Chima-Legoihin.

Sunnuntaina kävimme myös Käävän ja Minikäävän kanssa leffassa, ekaa kertaa Isossa Ompussa. Ella ja Äf Yksi oli ihan huippu! Leffasta kiidimme Rastaalaan, Miniäisellä oli ystävän synttärit. Me pääsimme hetkeksi Käävän kanssa Selloon, kunnes lapsi alkoi valittaa korvaansa. Pääsimme heti lekuriin Tapiolaan ja korva-asia selvisi. Ehdimme tehdä vielä ruokaostokset ennen veikan hakua.

Kääpä oli aika kiukkuinen ja syykin sitten selvisi: lapsi oli sairaana. Nyt ollaan sitten toista päivää sairastuvalla. Eka saikkupäivä on aina vähän jännittävä mutta toka vaan tylsä. Koska itsekin olen flunssassa, tekee lepo hyvää. Mutta toisaalta kukaan ei tee töitä puolestani poissa ollessani - no, kertyypähän sitten taas saldoja.

Ja ennen kaikkea: vajaa kolme viikkoa hiihtolomaan! Ja sitten onkin pian pääsiäinen, vappu ja helatorstai! Ja heinäkuussa kesäloma.

Juuri eilen selailin vuoden 2012 kuvia. Vuoteen mahtui kyllä paljon: äidin kuolema, kahdet hautajaiset ja kahdet häät ja paljon reissuja: Pusulaan, Moksiin ja Muurlaan ja Muumimaailmaan, Särkänniemeen, Seurasaareen ja Lintsille. Ja Tukholmaankin.

Kesälomasuunnitelmat on tietenkin vielä auki, mutta Junibackeniin meinataan mennä. Itse haaveilen vähän myös Pieksamäen leiristä. Käävälle on luvassa ainakin kaksi leiriä, heti kesäkuun alussa ne pääsevät Minikäävän kanssa Ryttylään ja heti seuraavana päivänä Kääpä meneen Mahlalle, niiden lippukunnan leirille. Kesäkuussahan Minikäävällä on vielä hoitopaikka, joten ihan hyvä, että Kääpä pääsee silloin tuolle leirille. Enää pitää miettiä kolmen viikon hoitokuviot ja sitten se elokuu - silloin ei Minikäävälläkään ole enää hoitopaikkaa.

Toissa elokuussa sain olla Käävän kanssa vähän kahdestaan, kun pojat kävivät muutamana päivänä tarhassa ja minä olin jo äitiyslomalla. Kävimme silloin Stockalla kahvilla H:n kanssa ja isomummon synttäreillä hoivakoti Eskilissä. Nyt olisi ihanaa saada viettää muutama päivä samanlaista laatuaikaa uuden koulunaloittajan kanssa, mutta nyt ei kyllä millään saada syysvauvaa tähän hätään. Ehkäpä limitämme lomia Miehen kanssa?

Mutta nyt lukemaan Uunia. Ahmin Hyryn Maantieltä hän lähti ja Kevättä ja syksyä, mutta tähän Uuniin vähän jämähdin. Luen sen tänään ja huomenna aloitan Aitan.

No comments:

Post a Comment