Thursday, January 31, 2013

Sisarukset

Tänään oli Käävällä ja Minikäävällä ysin aamu. Ensin meidän sänkyyn kömpi kaksi pienintä ja Mies lähti niiden kanssa tarhaan. Sitten sinne ilmestyivät kaksi isompaa. Ne pukivat reippaasti ja menivät alas aamupalalle. Kuuntelin niiden juttuja ja kikatusta. Pikkuveli pakkasi lelupäiväksi kaikki kummiltaan saamansa pilailuvälineet. Puoli ysiltä ne lähtivät koululle, iloisina ja reippaina kaveruksina.

Ja minä jäin tänne potemaan. Mutta ilo noista käävistä on valtava. On ihanaa, kun isommat saavat mennä kolmasti viikossa kaksistaan kouluun ja eskariin. Matka on turvallinen ja sopivan pitkä, siinä ehtii puhua isojen juttuja.

Ja sitten ne pienemmät. Toukolainen on tosi taitava pelaamaan Afrikan tähteä ja voitti taas viimeksi, vaikka Kääpä löysikin itse tähden. Eilen Toukolainen pääsi taas Käävän kouluun ja sai oikein läksyjäkin. Taiskulainen on tomera ja taitava myös, rakentaa hienosti Duploilla ja leikkii autoilla ja ukkeleilla.

Meillä oli keskiviikkona mukava ilta, kun juhlimme Miniäisen synttäreitä M-kummin kanssa. Kun saavuimme kotiin, käävät säntäsivät yläkertaan M:n kanssa kovan pulputuksen saattelemina, jokainen halusi esitellä oman huoneensa. Minä sain röhnöttää hetken.

Sitten tietysti herkuteltiin, lahjat oli avattu ihan ekana. Isiä jekutettiin kääntyvällä lusikalla ja liskopurkalla. Minikääpä sai myös aidon näköistä oksennusta, kumisen kynän ja muutamia juttuja, joita ei minulle kerrottu. Kummin visiitti pilailupuotiin oli onnistunut!

Tänään pääsemme teatteriin, jos vaan kukaan ei oksenna päivän aikana. Joka suunnalta olisi tyrkyllä vatsatautipöpöjä, mutta niitä en juuri nyt ottaisi. Minulla on poskiontelontulehdus ja pientä flunssaa ja sellainen olisi ihan ok käävillekin, sillä edessä on pitkä, vapaa viikonloppu.

Kääpä on ikävöinyt kovasti vanhaa koulua ja vanhoja kavereita. Tänään laitetaan tekstari ystävälle, josko vaikka saataisiin se meille kylään. Ja meillä olisi yksi kyläilykutsu täytettävänä, emme päässeet tämän flunssan takia tiistaina. Kääpäkin oli siis kaksi päivää sairaana, mutta nyt näyttäisi olevan taas kunnossa.

Ja tänään alkoikin sitten helmikuu. Ilmoitin Käävän ja Minikäävän yhden yön leirille kesäkuun alkuun. Viides päivä juhlitaan _minun_ synttäreitäni ja kuudes päivä pääsen Me&i-kutsuille. Ja helmikuun jälkeen onkin jo sitten maaliskuu eli kevät, jee!

Kirpeitä pakkaspäiviä kaikille!

No comments:

Post a Comment