Friday, February 15, 2013

Kaverisynttärit

Oltiin kääpäin kanssa luistelemassa, ja itse asiassa koko taloyhtiön väki oli. Laskimme lapset ja saimme 16, mutta olisi noita vielä miltei toinen mokoma lisääkin. Meiltä jäi Taisku kotiin Miehen kanssa. Kääpä ja Minikääpä luistelevat sujuvasti ja Toukolainenkin pysyy ihmeeksemme pystyssä ja eteneekin. Vedin paluumatkalla lasta pulkassa.

-Minä luistelin niin kuin varpunen.
-Ai miten varpuset oikein luistelevat?
-Ne luistelee ihan pienen hiljaa. Ja yleensä ne ei luistele.

Taimin putkituksesta piti kertoa vielä yksi juttu. Hoitaja tuli päästämään meitä kotiin.

-Mennään näyttämään isille maski.

Taimi nosti paidan helmaa.

-Ei masu, vaan maski.
-Napa vilahti, huomasi hoitaja.

Toukolainen on identiteettikriisin kourissa. Luetaan kirjaa Paavo Virtanen ja tyttöjen tavarat, sillä lapsi kysyi innostuneena ja silmät loistaen:

-Äiti, milloin minä taas synnyn? Seuraavalla kerralla haluan syntyä tytöksi.

Nyt ollaan sitten siirrytty uuteen vaiheeseen. Touko sanoi, että haluaisi olla aikuinen niin kuin minä ja isi.

-Ai haluaisitko sinäkin mennä töihin?
-En. Minä haluaisin mennä sinun kanssasi naimisiin, äiti.

Ja taas jouduin antamaan pakit pienelle kosijalleni. Selitin, että olen jo isin kanssa naimisissa. Kolme vuotta sitten kävin saman läpi Minikäävän kanssa.

Eilen juhlittiin Miniäisen kaverisynttäreitä. Eskarista oli neljä lasta Minikäävän lisäksi, Käävän kaverina Pinja ja sitten nuo meidän T&T. Kääpä ja Pinja ovat ihan hurahtaneet Pottereihin ja ne pulputtivat niitä Potter-juttujaan neljä tuntia putkeen. Jo tulomatkalla ne siirsivät hiukset vieressä istuvan Minikäävän päähän, loitsuilla tietenkin.

Minikäävän juhlat sujuivat loistavasti. Pojat leikkivät enimmäkseen Miniäisen huoneessa. Välillä avattiin lahjat, herkuteltiin ja jaettiin Trash Packit kakusta ja loppuillasta oli aarteenetsintää. Mies oli tehnyt hienon kartan ja palkintoina oli väriä vaihtavat Trash Packit, päivänsankari sai tarttujan. Tänään Minikääpä pääsee illalla kaverinsa synttäreille. Voi sitä pienten poikien riemua, kun he totesivat näkevänsä huomennakin kaksi kertaa, ensin eskarissa ja sitten vielä illalla.

Mutta sellaisia tänne Kääpälään. Ensi viikolla on hiihtis ja lapsille on luvattu Huimalaa, HopLoppia ja uimahallia. Ja tietenkin myös hiihtoa ja luistelua. Mullakin on nyt hokkarit, ne nyt pitää ainakin koeajaa.

No comments:

Post a Comment