Sunday, April 28, 2013

Kevätpuuhia

Onpas ollut huisketta!

Pidin perjantaina lomapäivän ja pääsimme pienten kanssa perhekerhoon. T&T saivat syödä lounaaksi pinaattilettuja pihalla ja olivat ihan fiiliksissä.

Iltapäivällä Taiskun päikkäreiden jälkeen suuntasimme HopLoppiin. Sitä olikin odotettu. Neljä tuntia mukelot jaksoivat hyppiä, pomppia ja kiipeillä ja kotimatkalla olikin väsynyttä väkeä. Yllätyksekseni myös Taimi halusi seikkailla isojen puolella. Se kiipesi ensin korkealle ja laski sitten ison liukumäen masullaan jalat edellä. Ja taas uudestaan.

Lauantaina Mies heitti Käävän Lepuskiin, josta oli lähtö partiolaisten Kohtaamiseen. Kääpäläinen pääsi Linnunrataan, Viikinkiin, Lohikäärmeeseen ja Kammokujalla. Se söi poppareita ja hattaraa ja marssi sitten olympiastadionille kuuntelemaan tylsiä puheita.

Me menimme samaan aikaan poikien ja Taiskun kanssa koululle. Törmäsimme jo matkalla Minikäävän ystävään Thomakseen ja aloitimme temppuradasta. Tanssimme vähän ja sen jälkeen pojat suorittivat Thomaksen äidin kanssa ulkorastin. Luvassa oli vielä leffaa ja ruokailu, me muut menimme puffettiin. Saimme ostettua koko porukalle vappupallotkin samalta reissulta.

Iltapäivällä saimme ystäviä kylään. H tuli E- ja E-tyttöjen kanssa leikkimään. Toukolaisella sujui hienosti leikit E:n kanssa ja Taimi ja E tekivät jälleen tuttavuutta. Miniäinen huiteli naapuripihassa Erikan kanssa.

Sunnuntaina oli taas aikainen herätys, sillä T&T:n tarhalla oli kevättempaus ja minä olin lupautunut ongintaan. Onkijoita riittikin ja tunnin pestin jälkeen olimme ihan kotiinlähtökunnossa.

Illan isommat käävät viettivät sammakkolammella. Ne saivat isoja sammakoita saaliiksi, mutta vapauttivat ne kuitenkin takaisin lampeen. Minä sain saaliiksi kaksi märkää, haisevaa otusta. Vaatteet koneeseen ja lapset saunaan.

Nyt meillä on neljä vadelmantuoksuista kääpää. Pienille on luvassa heti aamusta Kengurumeininkiä ja ylihuomenna saa koko porukka pukeutua. Kääpä on varmaankin noita, Taimi tiikeri, Toukolainen haluaa laittaa luurankopuvun ja Minikääpä varmaankin viilailee asuaan viimeiseen asti.

Tällä viikolla saimme koko remmin hiukset leikattua, kun Kaisu tuli meille kotikäynnille. Ensi viikon taskina on kesärenkaiden vaihdatus.

Ja ette ikinä usko, mihin minä pääsin! Maanantaina kävin fillaroimassa Ompussa. Yritin tuupata Taimin lapsiparkkiin, mutta neiti karjui ja kieriskeli lattialla niin, ettei sitä huolittu mukaan. Tulee kuulemma "rauhaton ilmapiiri", jos tuollaisen yksilön päästää joukkoon. No, Mies sai sitten kolmannen käävän mukaansa, mutta Toukolainen sai jäädä pallomereen.

Tiistaina sain kävelyn sijaan ostettua vähän urheiluvehkeitä R:n kanssa. Teki mieli päästä heti jumppaan ja niinpä menin tostaina kuntonyrkkeilemään. Pääsin open pariksi ja sain näyttää muille liikkeet. Oli kyllä tosi hauskaa, vaikkakin rankkaa. Mutta selvisin sentään, vaikka ope päätti kevään kunniaksi pitää tavallista rankemman tunnin.

Viime viikonlopun uroteko oli pyörien osto ja kasaus ja puutarhakalusteiden hankinta. Muutaman kerran olemme syöneet tuossa terdellä.

Loppuun Toukolaista:

Hain kääpiä tarhasta. Toukolainen kuljeskeli huolestuneena pihalla jalkaansa heilutellen.

-Mulla on varmaan jalka murtunut. Tuntuu, että se olisi kohta irtoomassa. Tai täällä on joku osa irti.

Katselin menoa. Mihinkään ei näyttänyt sattuvan. Lopulta selvisi, että lapsen taskussa oli muutama desi hiekkaa ja se siellä polven päällä heilui. Itse jalka oli onneksi eheä ja kokonainen.

No comments:

Post a Comment