Sunday, April 21, 2013

Kevättä

Kääpä ja Miniäinen seikkailivat eilen tuntikaupalla metsässä. Lopulta ovelle ilmestyi kaksi onnellista kääpää kukkakimput kädessään. Ne olivat löytäneet leskenlehtiä ja leppäkertun.

Minä olin Toukolaisen ja Taiskun kanssa omassa pihassa. Ne hääräsivät omia juttujaan ja minä nautin auringosta. Auttelimme Taimin kanssa vähän kevättä heittelemällä lunta asfaltille. Äkkiä se siihen sulikin.

Naapurin mies intoutui puhaltelemaan saippuakuplia poikiensa kanssa, Toukolainenkin hääri mukana kuplapurkkeineen.

Nyt Mies nukkuu pienten kanssa ja isommat askartelevat zombeja.

Meillä on mennyt vähän mönkään tämä viikonloppu. Eilen meidän piti mennä kavereiden kanssa uimaan Tapiolaan, mutta unohdin rahat kotiin ja uimahalli ehti mennä kiinni. Tänään meidän piti jakaantua kahteen porukkaan. Osa lähtisi kanssani koulun pihalle ja kirppikselle ja osa menisi Miehen kanssa kirkkoon ja pyhikseen.

No, eihän siitä mitään tullut. Pojat olivat saaneet eilen uudet pyörät, eivätkä halunneet lähteä mihinkään. Tai Minikääpä oli jo menossa koululle, mutta ajattelin pistää pojat pyhikseen, sillä Toukolainen ei vielä jaksaisi polkea koululle. Ja minulla oli rattaissa Taimi.

No, lopulta kukaan ei sitten mennyt minnekään. Mies oli lasten kanssa ulkona, minä sain laitettua pyykkejä ja ruuan ja sain valmiiksi Hyryn Kotona-kirjan. Nyt aloitin Silta liikkuu.

Liian hässäkkää on ollut tämä elämä viime aikoina. Sitä ei yhtää vähentänyt PompdeLux-kutsut eikä Hermanni.

Sain naapurilta kakkujuuren, Hermannin, jota piti hoivailla kymmenen päivää ja leipoa siitä sitten kakku. Juuri jaettiin viiteen osaan ja vein kaksi niistä työkavereille. Ensimmäinen Hermanni valmistui lastenvaatekutsuille ja kaksi paistelin vielä kutsuiltana pakkaseen. Hyviä ne kyllä olivat.

Kutsutkin olivat mukavat ja vaatteet taas ihania. Vieraita oli 11, seitsemän tästä pihasta ja neljä muuta ystävää. Ja vähän lapsia päälle. Meitä oli sitten lopulta 24, kun esittelijäkin vaihtui ja joutui ottamaan oman lapsensa mukaan.

No, henkiin jäätiin ja sain Käävälle siistiä vaatetta kevätjuhlaan ja syksyksikin. Minikääpä valitsi myös yhden neuleen ja pikeepaidan. Tilasin myös satsin Me&i-vaatteita, joten nyt on vaateasiat kunnossa. Edes jokin.

Pojille saatiin eilen fillarit, kun nappasimme ne ex tempore Biltemasta ja Mies ne urhoollisesti kasasi illan hämärtyessä. Käävälle ja Minikäävälle on jo uudet potkikset ja Toukolainen tarvitsisi vielä omansa. Taiskulla on mopo.

Miten tätä ostettavaa riittääkin? Vaikka kuinka yrittää olla tehokasta ja optimoida koko elämänsä, on aina sata asiaa tekemättä.

Tiesittekö muuten, miksi Zombeilla ei ole aivoja? No koska ne söisivät muuten omat aivonsa, valisti Kääpä juuri Minikääpää. Niin kai se sitten on.

Loppuun vielä Taimin sanapäivitystä: keksi, karkki, purkka. Ja minulla -3 kg!

No comments:

Post a Comment