Monday, May 13, 2013

Lomanen

Pieni lomamme alkoi mukavissa merkeissä, sillä Toukolainen sai rokotuksesta huolimatta vesirokon. Tauti oli lievä, kymmenen täplää eikä edes lämpöä, mutta täplien vuoksi piti olla muutama päivä pois tarhasta.

Täplistä huolimatta saimme lapsille hoitajan, Pappa ja Päivi tulivat meille keskiviikkoiltana ja me luikahdimme karkuun lähes samalla ovenavauksella. Niillä oli sujunut hienosti ja hoitajakaksikko kelpasi myös hieman krantulle Taimillemme.

Matkustimme bussilla kaupunkiin. Meinasimme mennä leffaan, mutta kun kaikki järkevät alkoivat vasta muutaman tunnin päästä, päätimme ainakin alkuun shoppailla. Söimme intialaista ja kahville menimme Bakersiin. Siellähän me hengasimme 90-luvun alun lukiovuosina, kunnes tiemme sitten erosivat kahdeksaksi vuodeksi.

Katsoimme hetken lätkää mutta päätimme mennä kaupan kautta Pasilaan. Karkkia, siideriä ja lehtiä, ja sitä lätkää. Oli outoa, kun on iltaisin tottunut kuuntelemaan, kuka lapsista tulee kulloinkin alakertaan, ja nyt saattoi kuunnella vain Messukeskuksen ilmastointilaitteiden hurinaa.

Virkistyneinä palasimme kotiin. Kävin cyclingissä ja muuten oltiinkin sitten lasten kanssa ulkona. Toukolainen pyöräilee, Taimi tekee hiekkakakkuja, seikkailee metsässä ja keinuu ja Miniäinen joko fillaroi tai ryynää metsässä. Kääpä sen sijaan pelaa fudista. Nyt se on käynyt naapurin tytön kanssa lähikentällä kerran pari päivässä.

Äitienpäiväyllätykset oli taas oikein huiput. Touko ja Taimi olivat tehneet taulut. Toukon mielestä oli kiva olla äidin kanssa kahdestaan reissussa. Kääpä oli kirjoittanut, että äiti pitää matikasta ja tottahan se on. Miniäisen kortissa oli timanttien ympäröimä äiti. Lisäksi Kääpä oli tehnyt mukin, Minikääpä pannunalusen ja korun ja kaupasta ne olivat valinneet uuden Muumi-mukin (Niiskuneiti ja runoilija) ja jumppapallon. Yllättäen paketista löytyi myös uusi Popin yökkäri, ja nyt minulla on sitten sini- ja punaraitaiset.

Herkkujakin oli: nakkeja ja pekonia, vuohenjuustoa, viinirypäleitä, omenaa, päärynää, nektariinia, mustikkavaniljapullaa, pullavapitkoa (koska jorailen sen mainoksen tahdissa), mansikkavaahtoa, tuoremehua ja maitokahvia, uusista mukeista tietty. Kääpä ja Miniäinen toivat vielä kimpun valkovuokkoja ja iPadin. Kyllä kelpasi!

Uusi viikko käynnistyi taas shape-tunnilla. Kaivoin muuten vanhan äitiyskortin esiin ja laskin, että olen hoikistunut kahdeksan kiloa sitten Taimin jälkitarkastuksen. Kahdeksan. Ja enää siis se 16 kg eli 2/3 jäljellä.

No comments:

Post a Comment