Thursday, May 09, 2013

Minikääpä, koulutulokas

Pääsin tutustumaan Minikäävän uuteen luokkaan ja opettajaan torstaina.

Minikääpä ehti jo surra, että kaikki parhaat kaverit eivät tule samalle luokalle, mutta kesken tunnin niitä kurkkikin lasioven takana. Osa pojista oli pistetty naapuriluokkaan.

Minikäävän luokalla on syksyllä 10 tokaluokkalaista ja 9 ekaluokkalaista. Ekaluokkalaisista on tyttöjä neljä ja poikia viisi. Tosi taitavilta kaikki vaikuttivat!

Niiden piti alleviivata omat nimet Smartilta, laskea luokkakavereita ja pojat osasivat jopa 9+10=19. Ope luki niille Ansasta ja Ossista ja niiden piti piirtää open ohjeiden mukaan. Hienosti sujui kaikilta.

Minikääpä on kasvanut nyt vähän isommaksi pojaksi jo. Sillä on lupa poistua pihasta lähimetsään, kunhan tulee kertomaan.

Yhtenä päivänä meillä sattui pieni väärinkäsitys. Annoin lapsen mennä ulos pelkissä farkuissa, siis ilman ulkkareita mutta sanoin, että jos menet metsään, käy vaihtamassa saappaat ja ulkkarit.

No, pojathan olivat sitten lähteneet metsään, ilman lupaa tietenkin, ja olin Miniäiselle vihainen.

Lapsi loukkaantui, koska oli käynyt vaihtamassa saappaat ja ulkkarit, kuten olin ohjeistanut.

Eli tarkkana pitää olla tällaisen itsenäisen ja kuuliaisen, sääntöjä noudattavan ihmisen kanssa.

Minikääpä oppi tosiaan lukemaan tässä jokin aika sitten, kuten taisin raportoidakin. Nyt pitäisi sitten vain innostaa sitä lukemisen maailmaan. Kääpä penkoi sille kätköistään vanhan aapisensa ja minä ostin heti Vihreän banaanin.

Olimme eilen Miehen kanssa hummaamassa ja toin tuliaisina T&T:lle Pet Shop keijuja ja K&K:lle kirjat. Minikäävältä pääsi melkein itku: kirja, ei leluja! Ja minä kun luulin, että lapsi olisi ilahtunut lukuhetkistä Tatun ja Patun avaruuskirjan parissa.

Mutta huomenna me kyllä luetaan se. Kääpä sai Tassulan keittokirjan ja sitä jo vähän lueskelinkin, mutta Tatun ja Patun jätän kyllä huomiselle.

Ai niin, pidän Hyry-taukoa! Kirjoja ei voinut enää uusia, joten ne oli pakko palauttaa. Olen nyt lukenut

- Maantieltä hän lähti, 1958
- Kevättä ja syksyä, 1958
- Kotona, 1960
- Junamatkan kuvaus, 1962
- Alakoulu, 1965
- Isä ja poika, 1971
- Silta liikkuu, 1975
- Kertomus, 1986
- Kurssi, 1993
- Aitta, 1999
- Uuni, 2009.

Näin muuten tiistaina Antti Hyryn, kun kävelin tunnin Käävän ollessa partiossa. Sellaista etäistä fanitusta vain.

Nyt tauolla meinaan lukea loppuun Tarhapäivän ja Stalinin lehmät.

No comments:

Post a Comment