Monday, August 05, 2013

Luin & juoksin


Eilen oli vika lomapäivä ja sain vihdoin juostua sen kympin. Koville otti, hellettä oli 26 astetta, mutta onneksi oli Miehen hankkima juomavyö mukana. Käävälläkin oli fudis ja illalla kävi vielä M, L ja L-vauva. Saimme vihdoin annettua ristiäislahjat.

Koko kesäloman ajan kamppailin yhden kilon kanssa ja lopulta se suostui lähtemään, nyt siis -15 kg!

Sain myös monta hyvää kirjaa luettua:

-Oksanen: Stalinin lehmät, Baby Jane
-Hyry: Maailman laita, Maatuuli
-Hietamies: Yösyöttö, Tarhapäivä
-Lundberg: Jää

Syksyllä luetaankin sitten vain koulukirjoja, olen nimittäin teologian fuksi. Syksyllä tahkon peruskursseja ja keväällä ehkä jo joitain aineopintoja. Olen siis uskonnonfilosofian maisteriopiskelija, mutta esitietoja pitää lukea 60 opintopisteen verran.

Harrastuspalettikin hahmottuu: menemme Käävän ja Minikäävän kanssa Mastonvartijoihin, Käävällä jatkuu viulu ja alkaa teoria, fudistreenit jatkuvat kesäkauden mukaisesti vielä elo-syyskuun ja talvikaudelle tulee sitten uudet kuviot. Minikääpä aloittaa urheiluilttiksessä ja sillä on uintia ja temppukoulua. Toukolainen ja Taisku-Paisku harrastavat tarhaa. Toukolainen saa sitten ensi kesänä mennä fudiskouluun.

Minun liikuntatavoitteeni on seuraava:

-Kaksi kertaa viikossa juoksulenkki, 5 km ja toisinaan kymppi
-Kerran viikossa bodybalance tai joku muu ryhmäliikunta (lounastunnilla)
-Kerran viikossa salille klo 7-8

Siinä sitä onkin tavoitetta. Töissä jatkuu vanhat kuviot, uutena minulla on sitten noita teologian perusopintoja ja partiota.

Taimisto kasvaa ja kehittyy joka päivä. Kesän aikana se on venähtänyt pituuttakin. Se on vielä tuttisuu ja juo unimaidot pullosta, mutta muuten se on jo tosi iso tyttö:

-Juttelee paljon: Aimi uimaan menee. Vaatteet pois ottaa Aimilta. Lauri syö siellä. Aimi on täällä!
-Potkuautoilee, potkumopoilee ja haluaa yöjäilemään, kypäjä päähän!
-Tekee hiekkakakkuja ja tarjoaa syötävää kaikille.
-Nolostuu helposti ja loukkaantuu, jos kielletään.

Toukolainen jatkaa keijuvaiheessa. Se sai lauantaina kimalletarroja ja geelikyniä ja nyt se on muutaman päivän piirrellyt ja väritellyt kimaltelevia keijuja.

Minikääpä ja Mies kokosivat lauantaina koulupöydän ja me laitoimme eilen Miniäiselle koululaisen huoneen. Se asetteli keväällä muotoilufiestassa tekemiään esineitä pöydälle koristeeksi ja siirsi Duplot huoneen ulkopuolelle. Vielä pitää hioa ja maalata sille hylly, johon saa pikkulegorakennuksensa paremmin talteen.

Kääpä on uppoutunut taas lomalla Harry Pottereiden maailmaan. Se on pakannut kassiin Harry Potter –kamppeensa ja pihassa se taikoo jatkuvasti taikasauvallaan. Fudistreeneissä ollaan käyty ahkerasti ja se on kehittynyt kovasti.

Loman aikana ehdittiin kyläillä H-kummin ja A:n ja M:n luona. Saimme maistella herkullisia keijumuffinsseja. Saimme myös M-kummin perheineen meille yökylään. Kävimme yhdessä Vantaalla grillaamassa ja uimassa ystävien luona ja käävät saivat viettää aikaa L-, M- ja V-ystävien kanssa. Kävimme Ompussa jätskillä, piipahdimme U:n luona ja kyläilimme pidemmän kaavan mukaan A:n, A:n ja R:n luona. Saimme herkullista sosekeittoa, tuoreita teeleipiä, mustikkapiirakkaa ja parkkisakot. Ehdimme Tillinmäen kentälle pelaamaan polttista, korista ja fudista. Koimme karvaan tappion, kun Hongan 02 peittosi minut, Käävän ja Hongan 05:n.


Tässä vielä kesä 2013 lyhyesti:

-Luin, juoksin
-Heureka, Lintsi, Tallinna
-Fudis, hiekkis

Tervetuloa syksy 2013!

No comments:

Post a Comment