Sunday, August 18, 2013

Mikä viikonloppu!

Nyt on takana kaksi viikoa töitä ja neljä päivää koulua. Olin jotenkin ihan sippi perjantaina, mutta onneksi piti lähteä töistä ajoissa, sillä olimme menossa ystävän 7-vuotissynttäreille.

Hain ensin Toukolaisen ja Taimiston. Siellä ne hääräsivät tarhan pihassa ja lähtivät reippaasti matkaan. Kääpä oli päässyt ekaa kertaa nuokkuun, se notkui siellä Villen kanssa. Torstaina se puolestaan lukitsi vaksin ja Aavan kanssa koulun ovia. Minikääpä löytyi helpommin ja pääsimme matkaan.

Ajoimme Espoosta Vantaalle, kauas maaseudulle pienen järven rantaan. Oli lahjoja, oli herkkuja, vesi-ilmapalloja sai heittää. Käävät keinuivat ja ajelivat sähköautolla. Pienet pojat pelasivat fudista niin, että kolme oli maalissa ja yksi teki maaleja.

Kiitos juhlista, M, S ja H!

Lauantaina ryhdistäydyimme ja lähdimme ostamaan lapsille syysvaatetta. Saimme aika hyvän satsin haalittua ja kävimme Chicosissa syömässä. Ruoka oli ihmeeksemme tosi hyvää! Pojat ottivat minihampurilaiset ja tytöt kanaa, mies jonkun burgerin ja minä sen ainaisen Bonnyn & Clyden. Mutta kas, se olikin uudistunut ja ihan huippuhyvää!

Iltapäivällä alkoivat sitten taloyhtiön pihajuhlat. Pöytä notkui herkuista, porukkaa oli paljon ja lapsille oli järkätty leffoja autokatokseen. Oikein onnistuneet pirskeet! Melkein puolille öin juhlimme, mutta sitten oli pakko siirtyä sisään, sillä Minikääpää pelotti. T&T olivat sentään jo nukkumassa.

Sunnuntaille olikin sitten paljon ohjelmaa. Aloitin partion ja pidimme suunnittelukokouksen muiden akeloiden kanssa. Syyskuun alusta starttaavat kokoukset ja luvassa on syysretkeä, Pinkki ja lippukunnan yhteinen retki marraskuussa.

Miehen Veli, Käävän kummi perheineen kävi kylässä. Saimme ison kasan vaatetta Taimistolle, mm. legendaariset farkut, jotka ovat menossa jo viidennelle serkukselle.

Päätin lähteä vielä lenkille ennen Me&i-kutsuja. Ajattelin juosta keveän vitosen. Tarkoitus oli vain juosta tuttu lenkki vastakkaiseen suuntaan, mutta onnistuin eksymään ja päädyin Lugnettiin. Onneksi tajusin etsiä maston ja huomasin, että juoksin aina vain kauemmaksi kotoa. No, tein sitten uukkarin ja lenkin pituudeksi tuli lopulta 7 km. Pitäisi ehkä ottaa joku kello tai kännykkä noille lenkeille mukaan.

Ja sitten kutsuille! Toukolainen oli valinnut itselleen pari paitaa, Taimistolle tilasin pupupuvun ja itselleni ponchon. Tarjolla oli herkullista mustikkakakkua ja karjalanpiirakoita. Kiitokset kutsuista, M!

Kun tunti ja vartti oli mennyt, nappasin Käävän ja kuskasin sen fudistreeneihin.

Illalla ostimme vielä K&K:lle fillarit naapurista, sitten mukulat sänkyyn ja hommiin: kasa ekan ja kolmannen luokan kirjoja odotti päällystäjiään.

Mutta nyt siis taas sorvin ääressä, uusi mukava viikko edessä. Luvassa on putken poistoa ja nukutus, vanhempainiltaa, paljon fudista ja hengellisiä syventymispäiviä. Viulukin alkaa, ja teoria, voi apua. Meidän kesän viululeiri jäi viiden minsan mittaiseksi ja se ei taida ihan opelle riittää. No, viime syksy aloitettiin kaiken kertaamisella, sama taitaa olla edessä taas.

Hyvää syksyä, se on nyt sitten sitä!

No comments:

Post a Comment