Thursday, August 08, 2013

Miniäinen

Minikääpä pääsi eilen kanssani kahdestaan korvalääkärireissulle Tapiolaan. Se oli niin fiiliksissä että.

-Minä pidän tästä paikasta! Se on kuin pieni kaupunki! Taloissa on kaupppoja ja pienissä kojuissa myydään herkkuja, jätskiä ja marjoja!

Minikääpä sai valita jotain pientä Tigerista ja päätyi kolmeen pääkallokumiin ja akryylimuoviin vangittuun ihan oikeaan koppikseen.

Itse lääkärikin sujui hyvin. Toisesta korvasta otettiin irronnut putki pois ja toisen korvan kanssa palaamme asiaan tiistaina.

Koulua varten alkaa olla kaikki valmiina, koulupöytä on kasattu, penaali pakattu reppuun. Tuoli ja kirjoituspöydän lamppu pitää vielä ostaa, ja muutamat farkut ainakin. Ja se meidän kunnostusprojekti: pitäisi hioa ja maalata Lundiaa. Ihan kiva homma kaikin puolin, mutta miksi sille ei vain löydy aikaa?

Mutta huone on joka tapauksessa nyt kiva, kun käytiin läpi laatikot ja heitettiin roskat pois. Miniäisen huoneeseen kasaantuu paljon itse pumpulista, suodatinpusseista ja langoista tehtyjä aarteita, joista se onneksi malttaa luopua, toisin kuin siskonsa.

Eilen olimme iltapäivähoitoinfossa. Kolme isointa kääpää jäi kirjastoon ja minä menin Taimiston, kirjaston kirjojen ja keksien kanssa kuuntelemaan. Puoli tuntia sinnittelimme, mutta sitten oli lähdettävä. Saimme tietää, että temppukoulu on ilmeisesti maanantaisin, fiesta keskiviikkoisin ja uinti torstaisin. Partio tulee sitten tiistaiksi tai torstaiksi.

Miniäistä ei juurikaan jännitä koulun aloitus, mutta läksyt inhottavat. Nythän niille tuli kerran viikossa eskarista kirjoitusläksyä ja ihan reippaasti se ne teki. Toivotaan, ettei nyt koulunkaan kanssa tule sen kummempia taistoja.

Minikääpä on kyllä ihan mahtava ukkeli. Se osaa iloita pienistä asioista ja on sosiaalisesti lahjakas, toiset huomioon ottava ja hoivaava. Se osaa matikkaa hyvin (100 sekkaa on mina ja 40 sekkaa) ja oppi jouluna lukemaan. Eli eiköhän se elämässään pärjää, ekalla nyt ainakin.

No comments:

Post a Comment