Saturday, May 05, 2012

Kevättä jälleen

Olen näköjään rytmittynyt. Aloitin työt Taimin jälkeen 1.1.2012 ja siitä lähtien minulla on ollut kello soimassa arkiaamuisin 6.30. En todellakaan ole mikään aamuihminen, mutta minusta on mukava käydä töissä 7-15. Sitten jää vielä pitkä kääpäläilta.

Heräsin nytkin sitten kuuden pintaan, mikä oli hyvä, sillä sain hoideltua perunkirjoitusasioita ennen kääpäin heräämistä. Nyt tarvitaan enää uskottujen miesten allekirjoitukset ja muutaman kirjekuoren postitus, sitten se on toivottavasti siinä.

On tämä kyllä ollut rankka kevät: uuden työ aloitus, vauva talossa, äidin kuolema siihen liityvine suruineen ja käytännön toimineen. Olen soittanut kymmeniä puheluita mutta nyt on hautajaiset, uurnanlasku ja äidin asunnon tyhjennys saatu hoidettua. Ja se perunkirjoituskin melkein.

Olen surrut aika tehokkaasti. Varsinkin maaliskuussa jos sain hetkenkin omaa aikaa, aloin itkeä. Useimmiten yksin autossa. Nyt mietin äitiä yleensä aamuisin ja iltaisin. Päivän puuhat vievät yleensä mennessään ja Kääpälässä riittää huisketta aamu seitsemästä ilta kymmeneen.

Nyt lapset nukkuvat toivottavasti vähän pidempään. Isommat saivat olla viikonlopun kunniaksi ysiin asti ulkona ja Toukolainen puolestaan ei nukkunut päikkäreitä.

Meillä olikin eilen vieraita, Taiskun yhdet kummit neljine lapsineen. Kahdeksan lasta hoitui neljän aikuisen voimin yllättävän leppoisasti. Välillä vauvat olivat miehillä, jotka puhuivat iPadeista ja välillä naisilla, jotka puhuivat asunnoista ja lastenvaatteista. Saimme myös vaihdettua isot säkilliset vaatetta, Pyry-vauvalle poikavaatteita ja Taimi-vauvalle tyttövaatteita.

Minun on muuten pitkään pitänyt listata Toukolaisen 3-vuotislahjat ylös, joten teen sen nyt.

-Meiltä Brio junarataa pari settiä ja liikkuva veturi
-Papalta ja M-kummilta Duplo leijonankuljetusauto
-Vaarilta potkulauta
-A:lta Hexbug ötökkä, Bakugan-avaimenperä, Angry Bird -limua ja namia
-M&L:tä lihansyöjäkasvi
-S&M-kummeilta ja I&M-ystäviltä Lapanen sateenvarjo ja ruokailuvälineet ja Musiikkimatka-kirja
-R-kummilta Brio konttien lastausasema
-E-ystävältä Brio kaasuntankkausrata
-A-ystävältä iso Hexbug-ötökkä
-R-ystävältä autokirja
-A&M-ystäviltä Tatun ja Patun outo unikirja
-V-ystävältä Bakugan

Kyllä nyt aarteita riittää! Kolmivuotiaiden maailma on vaan niin ihana, se on siinä taaperon ja leikki-ikäisen välimaastossa. Välillä leikit ovat tosi realistisia eikä nukkekodin yläkertaan voi mennä ilman tikapuita ja välillä taas ollaan Minjoja ja kuljetaan Pikkujätti-huivi kaulalla miekka selässä.

Olen suorittanut neljä kääpäpistettä:

1) Vein pojat perhekerhon vappunaamiaisiin. Toukolainen oli tiikeri ja Miniäinen pukeutui Obi van Kenobin viittaan ja itse tekemäänsä päähineeseen. Näimme myös mm. pikkukarhun (P), kummituksen (H), Lumikin (P), iloisen tädin (H), Peppi Pitkätossun, Supermiehen, velhon ja ritarin.
2) Vein kaikki neljä askartelemaan Lasten kappeli Arkkiin (ansaitsin samalla myös miespisteen). Teimme lammasmaiseman, kummikutsuja ja pojat askartelivat vauvat kastemekoissaan. Tänään menemmekin sitten kummikirkkoon.
3) Ostin vappupallot Sellosta (Minikäävällä musta, Käävällä keltainen ja Taimilla punainen Angru Bird, Toukolla possu).
4) Vein kolme isointa Jippii-konserttiin ja ostin matkalta suihkuserpentiinit kaikille.

Viime keskiviikkona otin kolme isointa autoon ja ajoimme Me&I-kutsuille. Kääpä valitsi itselleen shortsit ja T-paidan ja Minikääpä shortsit, collegetakin ja T-paidan ja Toukolaiselle tilasin keltaisen traktoripaidan ja turkoosin pilvihatun. Sain eilen käytyä kääpäin vaatteet läpi ja ihan hyvä, että tilasin. Kolmen käävän kesävaatteet ovat mahtuneet nyt kaksi kesää, mutta tälle kesälle on pakko hankkia jotain uuttakin. Olen muuten eronnut D&J-kerhosta ainakin toistaiseksi, joten siltäkään suunnalta ei tule kätevästi vaatepaketteja postilaatikkoon. Täytyy metsästää itse.

Eilen saimme vihdoin vapunvieton päätökseen, sillä söimme loput tippaleivät ja minidonitsit iltapalaksi. Eilinen elettiin kyllä muutenkin miltei pelkillä herkuilla. Aamupalaksi oli sentään vielä mehukeittoa ja jugurttia ja lounaaksi Tikka Masalaa, mutta välipala/illallinen/iltapala koostuikin sitten yrttivoipatongista, sipseistä, jätskistä ja noista vappuherkuista. No, uppoaapa ruisleipä tänään taas paremmin.






No comments:

Post a Comment