Monday, May 14, 2012

VTS

Suoritan VTS-tutkintoa. Se on Finvan järjestämä vakuutusalaan liittyvä koulutus, joka koostuu kymmenestä tentistä. Minulla on nyt 8/10 plakkarissa ja tässä tulee jorinaa opiskelusta.

Toukokuu 2011
1) Työelämän kehittäminen

Aloitin VTS-opintoja kirjoja selailemalla jo 2007. Asia jäi kuitenkin vähän vaiheeseen, mutta tuli uudelleen ajankohtaiseksi maaliskuussa 2011 palatessani hoitovapaalta töihin. Töihinpaluu sujui aika leppoisasti: pääsin mukavaan projektiin ja lueskelin projektin ohessa strategisesta henkilöjohtamisesta. Kirjassa oli paljon tuttua asiaa, olenhan lukenut paljon työpsykologiaa, strategista johtamista, oppivaa organisaatiota ja sosiaalipsykologiaa. Luin kirjaa oikein fiiliksellä. Työpaikalla oli mukavasti sisustettu tiimityötila, johon katosin usein kirjani kanssa. Tentin kirjan toukokuussa ja tein vielä kesäkuun töitä ennen lomalle jäämistä.

Syyskuu 2011
2) Sosiaaliturva
3) Lakisääteinen tapaturmavakuutus

Seuraaviin tentteihin luin sitten kesäkuussa. Elo-syyskuulle jäi muutama päivä tehokasta peliaikaa ja sainkin kirjat luettua hyvin läpi. Suomen sosiaalitirvasta sai oikein hyvän läpileikkauksen ja lakari olikin tuttua kevään 2010 projektista. Tentin kirjat ison mahan kanssa juuri ennen synnytystä. Molemmat tentit menivät vieläpä oikein hienosti.

Tammikuu 2012
4) Vakuutusoppi
5) Vakuutustalous
6) Riskienhallinta
7) Vapaaehtoinen henkilövakuuttaminen

Tammikuulle kehkeytyi aika moinen pino. Aloitin lueskelun syksyn mittaan henkilövakuuttamisella, sillä se kirja minulta löytyikin. Hain töistä yhden riskienhallintakirjan mutta muut esimieheni tilasi minulle. Haimme ne Taimin kanssa pomoltani ja tuolla reissulla pikkuruinen Taimisto nukahti pomoni syliin.

Marras-joulukuussa sain luettua hieman, mutta aika paljon päntättävää jäi vielä tammikuulle. Palasin töihin vuoden alusta ja käytin ensimmäiset 1,5 viikkoa lukemiseen. Itse tentit menivätkin sitten aika haipakkaa: tiistaina oli tentit klo 9-11, 12-14 ja 15-17 ja keskiviikkona klo 12-14. Kuin ihmeen kaupalla kaikki menivät läpi. Viimeistä paperia palautin kädet täristen - tässäkö tämä nyt sitten oli.

Toukokuu 2012
8) Työeläke

Nyt toukokuussa kävin tenttimässä työeläkkeen. Se on minulle aika tuttu aihe mutta hyvää teki taas käydä kokonaisuus läpi.

Nyt on sitten vielä yksi tenttikerta jäljellä, pitää lukea vähän markkinointia ja vastuuvakuuttamista. Mutta sitä ennen on pitkä, kuuma kesä.

No comments:

Post a Comment