Sunday, May 20, 2012

Lomanen

Sain vihdoin pienen loman, jonka aloitin keskiviikkona Minikäävän kanssa ärräkoululla. Reissasimme Espoon keskukseen tekemään suujumppaa ja surisemaan. Sessio kesti tunnin ja olimme sen jälkeen niin puhki, että ansaitsimme Ikeasta hodarit ja kokikset.

Torstaina olikin sitten mökille lähtö. Pakkasin autoon Toukolaisen, Minikäävän, Käävän ja kamppeet ja ajoimme Pusulaan.

Homma lähtikin käyntiin lupaavasti: olin unohtanut puhelimen enkä löytänyt mökin avainta. No, lähdimme ajelemaan tietä pitkin ja Mänttärien kohdalla lykästi. Saimme voileipää ja donitseja ja sain Vaarin kiinni. Palasimme mökille ja avainkin löytyi. Löysimme myös loukusta hiiren. Jätin sen kuistinnurkalle kettua varten mutta lopulta irrotin otuksen ja hetin metsään - veli näet arveli, että kettu vie hiiren pyydyksineen kaikkineen ja sellainen muovimokkula ketun mahassa tuntui tympeältä ajatukselta.

Mökki oli vielä talviteloilla, joten vedet piti kantaa ja käydä ulkohuussissa. Toukolaisella oli oma potta mukana ja monet pissat saatiin sinne pyydystettyä. Parit kakat se teki housuun ja yhden pissan metsäänkin. Seuraavalla kerralla se pissasikin pottaan sitten seisaallaan.

Ekana iltana saunoimme ja kävimme vähän järvessä kahlaamassa, Kääpä ja Minikääpä heittivät talviturkitkin. Iltapalaksi saimme juustosämpylöitä ja sipsejä. Ostin menomatkalta Karkkilan ABC:lta vähän kaikenlaista ja ajattelin, että ruokahuollon pitää mökkioloissa olla mahdollisimman huoletonta.

Perjantaina paistoimme huvimajassa makkaraa. Kääpä ja Minikääpä loipottivat omiin hommiinsa mutta Toukolainen pitkästyi. Kehotin sen rantaan leikkimään veneillä.

Kun saavuin paikalle, pieni mies seisoi rannassa lahkeet märkinä ja katseli, kun veneet seilasivat pois. Kaksi saimme pelastettua mutta pieni vihreä paatti oli menetetty tapaus.

Käävät löysivät tällä reissulla Pilvimökin. Yövyimme siellä Vaarin, Mummin ja M-veikan kanssa, kun Uutta mökkiä ei vielä ollut. Lapset perustivat Pilvimökkiin ravintolan ja tarjoilivat herkullisia jäkälähampurilaisia, joissa oli höysteenä puolukanlehtiä ja rahkasammalta.

Perjantaina kävimme Loukussa jätskillä ja lauantaina lounaalla.

Lauantaina ajoimme kotiin, sillä taloyhtiössä oli talkoot. Koska Erittäin Tärkeä Pay Blade -hyrrä jäi mökille, jouduin ajamaan sinne vielä uudestaan ja jäämään yhdeksi yöksi. Kuuntelin aikani hiljaisuutta ja hakeuduin sitten Facebookiin.

Sunnuntaina kävimme pyhäkoulun kevätjuhlassa ja loppuajan nautimme auringosta pihalla. Toukolainen laittoi eteisessä lenkkareita jalkaan.

-Mä meen sinne pihaan tyttöjen luokse.
-Sä et voi oikeen yksin mennä.
-Sun kuuluu tulla perään mua.

Ja niin minä sitten teinkin.

 

No comments:

Post a Comment