Tuesday, December 18, 2012

Joulunalushommia

Viime päiville on riittänyt mukavaa puuhaa.

Toukon ja Taimin tarhassa järjestettiin askarteluilta. Menin sinne kääpäin kanssa, niin Mies sai tehtyä vähän pidemmän päivän.

Askartelupisteitä oli yhteensä neljä, ja meidän käävät kiersivät kaikki useampaan otteeseen. Saatiinkin sitten uuteen kotiin joulukoristeiksi kynttilöitä, kuusia, tonttuja ja hienoja maalauksia.

Käävän luokka järjesti omat pikkujoulut. Mies oli siellä Toukon ja Taimin kanssa kuuntelemassa niiden esityksiä. Hienosti kuulemma sujui!

Minikäävän iltapäivähoidossa oli eilen joululauluilta glögeineen ja pipareineen. Me olimme Käävän kanssa yleisössä. Ehkä tämä joulufiilis tästä vielä nousee.

Aamulla pääsin koululle joulujuhliin. Oli Minikäävän vuoro esiintyä. Sen piti olla kuusi, mutta viime tipassa se oli saanut vaihdettua itselleen lyhdynkantajan roolin, kun ei ollut kuusiasuunsa tyytyväinen. Ihana oli esitys, metsäteemalla.

Sunnuntaina oli Käävän pikkujoulutuparit. Viisi likkaa sai aikaan aikamoisen vilskeen. Ohjelmassa oli aluksi piilosta ja herkuttelua. Sen jälkeen pukki jakoi lahjat ("onpas se pieni!"). Innostin lapset vielä Lego-rakennuskisaan ja lopuksi alettiin vähän lisää sillipiilosta. Ja niin vain hujahti 2,5 tuntia (no ei kyllä hujahtanut, ei).

Ja niin, kuten tuossa arvelinkin, sain sitten sen flunssan. Ja jotta saataisiin lisälystiä, ajoi Mies kolarin niin, ettei meillä ole nyt moneen viikkoon autoa. Mies, Touko ja Taimi eivät onneksi loukkaantuneet. Mutta kun asuu ilman autoa Tillinmäessä, tulee käveltyä monta kilsaa päivässä. Terveenä jees, kuumeisena ei jees.

Emme siis vietä joulua Muurlassa vaan Tillinmäessä. Ja nyt täytyy tosissaan uskoa siihen Joulupukkiin, meidän aikuistenkin. Ruuat sain sentään haettua lauantaina ja osan tilasin eilen Alepasta. Joulupukki hoitakoon loput.

No comments:

Post a Comment