Friday, January 28, 2011

Oi ihana kevät!

Tai ei kai tammikuuta vielä ihan kevääksi lasketa, mutta tämä aurinko tekee ihmeitä.

Tänään oltiin Toukolaisen kanssa pankkiasioilla. Ei nyt sitten vieläkään osteta asuntoa, kun ei kerran sopivaa löydy, vaan lykätään asiaa vuodella. Ehkä tässä ilmaantuu joku kiva uudiskohde ennen sitä ja ensi keväänä voisi sitten muuttaa.

Meillä oli pankissa suolakaloja eväinä. Niiden voimin jatkoimme vielä Kauniaisten apteekkiin ja ihan tuli Ymmersta-ajat mieleen. Seuraavaksi ajoimme lounaalle Mäkkäriin. Minä otin jälleen kerran Fiesta-salaatin ja ystäväni nugetit, ranskalaiset ja maidon. Maidot se purskautteli jostain syystä rinnuksille mutta nyt kotona taas uppoaa. Rakentelimme vielä hetken Duploilla ja minä hörpin kahvit.

Meillä oli vielä tunti aikaa ennen kerhon ja eskarin päättymistä. Ajoimme Galleriaan hakemaan Käävän harvahammaskuvat (siis sellaiset, joissa puuttuu molemmat yläykköset) ja varasimme Minikäävälle ajan 5-vuotiskuvaukseen. Itselleni varasin kasvohoidon, elämäni ensimmäisen :) Juhlistin asiaa vielä laskiaispullalla, mantelimassatäytteisellä, sillä ystäväni veteli sikeitä. Miehelle ostin nimpparilahjan ja lapset valmistelevat vielä jatkoksi kortteja ja esityksiä. Kääpä meinaa soittaa pianoa.

Kun käävät oli noudettu, menimme varaamaan kahdelle vanhimmalle käävälle parturiajat. Samalla kävimme välipalavohvelilla Vohvelibaarissa, tai minä sulattelin edelleen sitä laskiaispullaani ja Toukolainen jatkoi uniaan. Lapset saivat viikkorahansa, kaksi euroa per nenä, ja sillä sai sitten valita T-kaupasta namipäivänamit. Aika ison satsin sillä sai, mutta tuskin jaksavat syödä kaikkea. Miniäinen ei ylttänyt hihnalle, mutta Kääpä avusti. Toukolaiselle ostin vaahtiksia ja minä sain ihania hedelmätäytelakuja.

Kurkkasimme lasten vanhan kerhon pihaan, josko ohjaajat olisivat olleet paikalla, mutta ei näkynyt. Mennään joku toinen kerta moikkaamaan Kaisaa ja Annemaria. Ajatella, vuosi sitten lapset aloittivat tuolla Laaksolahden kerhossa, ja sen jälkeen onkin tapahtunut paljon. Miniäinen aloitti uuden kerhon elokuussa ja Kääpä sen eskarinsa. Nyt on sitten pojilla uusi muutos edessä, kun päiväkoti alkaa.

Tällä viikolla ollaankin hummailtu. Tiistaina olimme porolohipastalla ja eilen söimme Sellossa Toukolaisen kanssa lounaaksi vuohenjuustotäytteisiä kevätkääryleitä, kanavartaita ja Caesar-salaattia. Ihanaa, kun on saanut vähän lintsata ruuanlaitosta!

Shoppailimme eilen lapsille pieniä yllätyksiä. Lapset saivat yhteiseksi ämpärillisen Toy Story sotilaita ja illalla Mies opetti niille sotastrategioita ja joukkojen ryhmittymisiä. Myös jotain sota-aiheista tietsikkapeliä pelattiin. Aamulla lapset katsoivat Lego Ninja-ohjelman ja sen seurauksena Kääpä pääsi eskarissa poikien leikkiin. Se oli Salama, koska on nopea ja hyvä kiipeämään.

Toin myös uuden Summanmutikan. Minna-kummilta Kääpä sai sellaisen, jossa Pynnönen saapuu Summanmutikkaan ja tässä uudessa kirjassa kerrotaan Pynnösen paluusta. Toin Käävälle myös itseluettavan kirjan. Se on lukenut yhden vihreän banaanin, jossa kerrotaan Kanerva-keijusta, joka pelkää kissoja. Tämä uusi on nyt sininen banaani, astetta vaikeampi, ja illalla Kääpäläinen jo sitä aloitteli. Minikäävälle hain BR leluista synttärilahjaksi värityskirjan ja puukynät ja kaikki saivat myös uudet kevätpipot. Löysin kivat Kimperin pipot, jotka rimmaavat D&J-kevättakkien kanssa.

Eilen saimme vielä illalla vieraaksi Miehen ystävän herra T:n. Kiva oli rupatella!

Ajatella, enää kolme viikkoa tätä touhua ja sitten alkaa uudet kuviot!

No comments:

Post a Comment