Thursday, January 06, 2011

Opettamista

Olen opettanut aina ja kaikkialla. Pihan lapsille opetin lukemista ja laskemista Hiirulaisten kerhossa, Annelle ja Markolle samoja hommia ja pianonsoittoa päälle, Mariannea ja Jenniä opetin soittamaan pianoa ja Minnaa ja Jenniä nokkista. Myöhemmin opetin Leenalle matikkaa kerhon vetämisen lomassa.

Lukioaikoina en opettanut mitään enkä oppinut juuri itsekään. Olin sitä mieltä, että yhteiskunta on mätä ja kaikkien olisi syytä muuttaa vuoristoon mietiskelemään. Joku myöhäinen uhmaikä ilmeisesti.

Sittemmin olen opettanut servereiden ominaisuuksia työkavereille, tietokoneen toimintaa, tietorakenteita, bioinformatiikkaa ja tietokannan hallintaa tietojenkäsittelytieteen opiskelijoille, Rationalin tuotteiden käyttöä ja niihen liittyviä prosesseja kaikille halukkaille ja matikkaa, fyssaa ja kemiaa Tompalle, Temelle, Henkulle ja Jesselle.

Eikä opettaminen ole jäänyt vieläkään. Nyt saan opettaa pianon soittoa omalle tyttärelleni, ihan niitä samoja kappaleita, joita opetin aikoinani meidän Annelle ja Markolle ja sille naapurin tytölle.

Opettaminen on jotenkin mun juttu. Eipä siis ihme, että minusta tuli... IT-konsultti.

No comments:

Post a Comment