Thursday, April 14, 2011

Sairastelua, kuinkas muuten

Touko aloitti sen antibioottikuurinsa sunnuntaina. Maanantaina minä olin aamupäivän ja Mies iltapäivän töissä, tiistaina minä olin kotona kun Miehellä oli scrummipäivä ja keskiviikkona pääsin itse puolestani töihin. Vein Käävän seiskaksi eskariin ja tein kerrankin kunnon kymmenen tunnin työpäivän. Käävällä oli lupa tulla itse kotiin heti eskarin jälkeen. Puoli yhdeltä saapuikin pikkuinen Kääpä, joka kävi heti pitkäkseen sohvalle. Mies mittasi kuumeen: 39 astetta!

No, seuraavaksi sitten sumplittiin loppuviikon hoitovuorot. Torstaina Mies otti aamupäivän ja minä saan iltapäivän ja perjantain voin olla tarvittaessa kotona.

Keskiviikkoiltaa piristivät Me&i-kutsut. Oli tosi paljon vanhoja kollegoita ja uuden tuttavankin sain. Tiistaina saimme myös uudet D&J-paketit: pojille punaiset polvihousut ja kaksi T-paitaa, Käävälle hempeä hame, paita ja tightsit. Tosi kivat setit! Täydensin kesävaatevarastoa vielä kutsuilta: Käävälle keltainen kilpparipaita, Minikäävälle turkoosi hämähäkkipaita, Toukolaiselle sukkia ja Taimi-Topiakselle punainen kilpparibody. Minä sain kotihousut ja kaupanpäällispaidan. Vaari toi lapsille vielä Thaimaasta kesävaatetta: pojille shortsit ja pikeepaidat ja Käävälle ihanan mekon. Nyt saa kesä tulla!

Pojilla on alkanut sujua leikit hienosti. Maanantaina Miniäinen askarteli paperista matoja ja teki niille aluksia ja koteja. Iltapäivällä ne aloittivat nukkeleikit: Minikääpä hoiti poikapeipparia ja Toukolainen tyttöä. Mies kantoi niille hoitopisteen alakertaan ja Miniäinen työnteli vauvaansa taaperokärryissä ja Toukolainen rattaissa. Minikäävän vauvalla oli keltaiset pupupotkarit, samat, joita herra itse käytti viitisen vuotta sitten. Ne olivat vähän reilut nukelle, mutta se ei haitannut, sillä vauva ei vielä liikkunut. Välillä se tuli minulle hoitoon.

Nyt kaikki kolme hoivaavat sellaisia eläviä pehmoja. Toukolla on kissa, Käävällä jääkarhu ja Minikäävällä panda. Ne syöttävälle eläinvauvoilleen muroja ja antavat tuttipullosta maitoa. Kääpä ja Minikääpä rakensivat eläintalon leikkihuoneeseen. Kääpä on tosin vähän flegu ja kuumekin oli taas noussut. Annoin juuri särkkäriä.

Lapset katsoivat aamulla ohjelmia ja Kääpä laittoi päälle vielä Marttaa Yle areenalta. Minä sain pötköttää. Toukolainen kinusi maitoa ja pyysin Kääpää antamaan.
-Tässä on. Enempää en voi antaa, sillä äidille pitää jättää pieni sippi kahvimaidoksi.

Touko halusi maistaa kahvia. Annoin vähän lusikalla. Koko naama meni ruttuun.
-Hyvää!

Tiistaina laitoin Toukoa päikkäreille ja pötköttelin itse vieressä. "Chuggington", Touko lauleskeli ja komensi heti perään "ssshhh, Touko, sshhh!"

No comments:

Post a Comment