Saturday, January 21, 2012

Kahdeksan ruuhkavuotta

2004 Aloitan uudessa työpaikassa. Olen toiminut valmistumiseni jälkeen kaksi vuotta myyntitehtävissä ja kaksi vuotta tutkimushommissa ja haluan nyt kokeilla jotain siltä väliltä, konsultointia. Viihdyn työssäni. Kääpä syntyy. Kesällä juhlimme Mummun 75-vuotispäiviä ja Miehen mummon 80-vuotispäiviä. Käymme Käävän kanssa muskarissa ja shoppailemme. Palaan loppuvuodesta töihin ja Mies jää kotiin.

2005 Teen konsultin hommia. Vaarini kuolee. Mies vispaa karjuvaa Kääpää Hietaniemen kappelissa. Jään kesäksi ja syksyksi Käävän kanssa kotiin. Opiskelen teoreettista filosofiaa, kotimaista kirjallisuutta ja sosiaalipsykologiaa. Kääpä käy yliopiston lapsiparkissa. Minä vedän sudarilaumaa.

2006 Minikääpä syntyy. Tutustun muihin äiteihin Ymmerstassa ja käymme yhdessä Tuomarilan perhekerhossa. Opiskelen edelleen ja Minikääpä pääsee teoreettisen filosofian seminaareihin. Otan kandin paperit ulos teoreettisesta filosofiasta, sivuaineina kotimaista kirjallisuutta ja sosiaalipsykologiaa. Kesällä juhlimme kolmikymppisiäni Pusulassa. Loppukesästä palaan töihin. Joulukuun alusta Mieskin aloittaa työt ja siskoni hoitaa kääpiä.

2007 Maaliskuussa vaihdan työpaikkaa ja käävät menevät tarhaan Leppäkerttuihin. Totuttaudumme kahden taaperon tarha-arkeen. Kesällä menemme ensimmäiselle avioliittoleirillemme ja viihdymme. Kääpä aloittaa syksyllä muskarin ystävänsä Adelen kanssa.

2008 Töitä ja tarhaa. Kirjoitan tietojenkäsittelytieteen gradun ja valmistun maisteriksi. Keväällä reissu Rukalle. Avioliittoleiri kesällä. Minä vedän naistenpiiriä.

2009 Toukolainen syntyy. Notkumme Suvelan avoimessa päiväkodissa ja käymme Tuomarilan perhekerhossa. Kääpä pelaa fudista FC Hongassa. Avioliittoleiri kesällä. Mökkireissu Hailuotoon. Palaan töihin joulukuun alusta. Muutamme ja teemme pientä pintaremonttia. Minä vedän naistenpiiriä.

2010 Käävät kerhoilevat keväällä Laaksolahdessa, Mies notkuu sillä välin Toukolaisen kanssa Vohvelibaarissa. Pyrin lääkikseen enkä pääse. Avioliittoleiri kesällä. Jään syksyllä hoitovapaalle. Kääpä aloittaa eskarin ja Minikääpä uuden kerhon. Syksy on rankka, kaikilla kolmella käävällä on jonkin sortin uhmaa, mutta toisaalta on mukava olla kotiäitinä täällä Laaksolahdessa, sillä lähellä on asukaspuisto. Käymme Toukolaisen kanssa puiston muskarissa ja Karakallion perhekerhossa. Kääpä harrastaa kannelta ja Minikääpä kanssani taekwondoa.

2011 Palaan töihin ja pojat menevät tarhaan Taaperoihin ja Aarteenetsijöihin. Miehen äiti kuolee. Juhlimme Mummua, 82 vuotta mittarissa. Kääpä aloittaa koulun. Minikääpä harrastaa kannelta ja Kääpä fudista, viulunsoittoa ja partiota. Taimi syntyy. Käymme Tuomarilan perhekerhossa. Mummu kuolee. Mies vispaa karjuvaa Taimia Hietaniemen kappelissa. Uusi vuosi lähtee käyntiin haikeissa tunnelmissa, mutta tavallaan taas yksi ympyrä sulkeutuu. Minulla ei ole enää isovanhempia ja kääpäläisilläkin on enää Mummi, Vaari ja Pappa. Jostain syystä tuntuu, että olemme enemmän omillamme nyt.

No comments:

Post a Comment