Monday, January 09, 2012

Hyvää Uutta Vuotta!

Vuosi vaihtui melko leppoisissa merkeissä. Kun minä tokenin angiinasta, sai Mies sen sitten seuraavaksi. Aattona kyläilimme Käävän, Minikäävän ja Toukolaisen kanssa siskoni luona. Sain vihdoin sortattua vähän meidän perhekuvia, siis lapsuudenperheeni, ja niitä hommia sitten vielä jatkettiin. Äitini ja isäni täyttävät tänä vuonna molemmat 60 ja ajattelin, että tekisimme molemmille valokuva-albumit lahjaksi noista kuvista. Käävät bongailivat ilotulituksia partsilta.

Ajoimme kotiin kasin maissa ja ohjelmassa olivat nakit ja perunasalaatti. Mies lähti Käävän, Miniäisen ja Taimiston kanssa koulun kentälle katsomaan ilotulituksia ja me jäimme Toukolaisen kanssa kotiin lukemaan muutaman Sannan ja Teemun. Sitten mekin lähdimme ulos.

Hurjinta oli tietenkin taas tähtisädetikkujen polttelu. Pojat eivät pelänneet yhtään, mutta Kääpä oli taas alkanut jännittää sellainen touhu. Kaikille löytyi sentään kaapista asianmukaiset suojalasit, laskettelulasit siis.

Viikonloppu oli leppoisa, pääsin kävelyllekin R:n kanssa, mutta maanantaina alkoivat minulla työt ja Miehellä työt kotona. Ja kuinkas ollakaan, meidän ihana 3,5-vuotias Hondamme päätti sitten hajota. Sain kävellä töihin ja takaisin ja kolmessa päivässä kertyikin sitten 5 h kävelyä, tiistaiaamuna sain sentään naapurilta kyydin.

Tiistai-iltana saimme auton käyntiin, mutta jouduin soittamaan hinaajan melkein heti, kun tehoja ei piisannut. No, torstaina oli auto taas kuosissa ja kyllä tämä työssäkäynti on näillä eväillä helpompaa, kun ei tarvitse kävellä kahta tuntia per päivä. Mieluummin kuitenkin kävelin kun matkustin neljän kilsan matkaa parilla eri bussilla.

No mutta sitten päästiinkin Minikäävän synttäreihin. Juhlimme 4.1 keskiviikkona kahteen otteeseen. Aamiaiseksi Miniäinen sai nakkeja, pekonia ja häränsilmän, croisantin, kahta (!) eri limua ja jopa namia. Lahjaksi kääpä sai oman puukon (meidän perheen 6-vuotislahjatraditio), Hero Factory ukon, 2 Angry Birds hahmoa ja kauan toivomansa kasvovärit. Illalla tehtiinkin sitten kasvomaalauksia ja syötiin kakkua.

Sukulaissynttäreitä vietettiin lauantaina. Keksin noilla työmatkakävelyilläni, että teen Minikäävälle Angry Birds -kakun. Tein sen valkoisen linnun ja nokka oli isoin haaste. Aluksi yritin tehdä keltaisesta marsipaanista sellaisen virnistyksen, mutta lopulta päädyin ihan perusnokkaan. Muu olikin sitten helppoa. En kyllä ole yhtään marsipaani-ihminen, ja muutenkin vihaan kaikenlaisia kakkublogeja. Kaikki kunnia toki kakkuharrastajille. En myöskään pidä hevosista.

Löysin muuten niiden perhekuvien joukosta synttärikuvia. Niissä minä ja veljeni täytetään vuoron perään 15 ja puhalletaan reippaasti posket pullollaan kaikki kynttilät kakusta. Tein meillä aina täytekakut ja talviaikaan koristeena oli useimmiten ananasta ja persikkaa. En ole oikein koskaan lähtenyt mihinkään juusto- tai hyytelökakkuihin, vaan teen noita perustäytekakkuja edelleen. Mutta mikäpäs siinä. Myöskään pukeutumiseni tai kotimme sisustus ei ole aina ihan kuuminta hottia, mutta ehkä kunnostaudun sitten jollain muulla saralla.

No mutta ne synttärit. Saimme vieraiksi Papan, M:n, Vaarin ja M:n, Mummin ja M:n ja L:n :) Käävät kävivät taas kierroksilla ja nauttivat huomiosta.

Meille muuten tapahtui ihmeellisempikin asia: pääsimme viideksi tunniksi lapsia pakoon! Shoppailimme ja söimme hyvin. Leffaakin harkitsimme, mutta jätimme sen lopulta väliin. Päädyimme syömään Chicosiin ja minä otin omaksikin hämmästyksekseni Jack and Coken sen iänikuisen Bonnyn ja Clyden sijaan. Suuria myllerryksiä siis.

Mutta nyt on pakko lopettaa ja jatkaa tenttiin lukua. Tiistaina ja keskiviikkona odottaa neljä tenttiä ja lukuaikaa on rajoitetusti, joten nyt sitten vakuutusmaksua.

No comments:

Post a Comment