Friday, December 30, 2011

Hyvästi, Mummu

No nyt se Mummukin, lasten isomummo, sitten kuoli. Nukkui kuulemma rauhallisesti pois. Meidän piti mennä Tapaninpäivänä sitä katsomaan, mutta ei sitten menty sen myrskyn takia. Ja sitten sainkin sen angiinan. Ja Vaari ja M kertoivat, miten Mummu oli pitkästä aikaa oikein pirteä, joten ei yhtään tajuttu pitää kiirettä.

No, nyt ei mennä enää katsomaan Mummua Haagaan vaan tavataan ehkä sitten joskus Taivaan kodissa.

Juuri äsken posteja hakiessani mietin Mummua, että miten se Ouluun muutto menikään. Mummu oli kotoisin rajan takaa Karjalasta, Värtsilästä, ja aloitti koulun Oulussa mutta muutti sitten vuoden jälkeen Helsinkiin. Mummu oli syntynyt 1929, joten muutto lienee ollut vuonna 1936. Ei kai silloin enää evakkoon lähdetty vai lähdettiinkö?

Nyt ei voi enää kysyä, vaikka ei se Mummu olisi enää muistanutkaan. Jouluna se oli kertonut Vaarille, että me ollaan kaikki köyhiä ja että se ei pitänyt jostain miehestä. Niin vain se oli tainnut Mummu jo palata nuoruusvuosiinsa, eli niitä uudelleen.

Kesällä näin Mummun viimeksi, eikä Mummu nyt sitten ehtinyt nähdä Taimia. Silloin kesällä joimme synttärikahvit, kun Mummu täytti 82. Kääpä oli tuolloin mukana ja vielä syksyllä Kääpä ja Minikääpä kävivät Mummua moikkaamassa M:n ja L:n kanssa ja vievät sen vähän ulkoilemaankin.

Pieni ja hentoinen se Mummu kyllä jo olikin, jäseniä kolotti sen osteoporoosin vuoksi ja moni kremppa vaivasi, joten ehkä parempi näin. Lepää rauhassa, Mummu.

No comments:

Post a Comment