Thursday, December 29, 2011

Vuoden 2011 yhteenvetoa

Tämä vuosi oli omalta kannaltani varsin monimuotoinen mutta myös rankahko, mahtuihan mukaan ystävän ja anopin hautajaiset mutta myös yksi raskaus, synnytys ja syntymä.

01-02/2011

Tammi-helmikuun olin vielä lasten kanssa kotona. Kääpä oli eskarissa ja Mies vei sen töihin mennessään, sillä eskari alkoi 8.15. Minä laitoin pojat valmiiksi ja lähdimme heti perään, sillä Minikäävän kerho alkoi 9.00 ja meiltä on sinne matkaa. Siitä me sitten jatkoimme Toukolaisen kanssa puistoon ja söimme lounaan siellä. Sitten pitikin kiiruhtaa hakemaan Minikääpää, koska kerho loppui 12.00 ja kerhosta eskariin piti hoputtaa Minikääpää, jotta ehdittiin sinne klo 12.15.

Ihan älytöntä aikaa! No, tunnin ehdimme olla Toukolaisen kanssa puistossa kaksistaan, mikä oli mukavaa, mutta lounaan jälkeen tuli aina kiire. En näe mitään järkeä tällaisessa kerhoilussa, ainakaan jos lapsia on useampi. Kamala kiire ihan turhan takia, samalla vaivalla olisin vienyt ne tarhaan ja mennyt itse töihin. Mutta tulipa kokeiltua tällaista perinteisempää hoitovapaata kerhoiluineen.

Maanantai oli sentään lungimpi päivä, kun Minikäävällä ei ollut kerhoa. Perjantaisin olimme usein kolmistaan Karakallion perhekerhossa, kun kerhon vetäjä oli usein sairaana ja varakerho olisi ollut päiväkodissa. Ja torstaisin puistossa oli muskarihetki, meidän lempparimme. Iltapäivisin olimme usein koko porukka kotona tai sitten ajoimme Myrtsiin avoimeen päiväkotiin.

No, siitkäkin selvittiin ja hiihtolomalla pääsimmekin sitten aloittamaan päiväkotiin tutustumisen. Kääpä oli mukana, kun eskaria ei ollut. Jonain päivänä A otti Käävän ja Miniäisen hoitoon I:n ja R:n kanssa, jotta pääsimme tarhaan kahdestaan Toukolaisen kanssa, sillä tuolle pikku-ukolle tarhailu oli ihan uutta, kun taas Minikääpähän oli siinä jo ihan konkari, vaikkakin tarha oli uusi.

03-06/2011

Maaliskuun alusta alkoi sitten työ, tarha ja sairastelut. Minulla oli flunssa, poskiontelontulehdus, angiina ja poskiontelontulehdus ja käävillä mitä milloinkin. Toukolaisella varsinkin oli niitä korvatulehduksia.

Minulla oli töissä mukava projekti ja sikäli kaikki sujui hyvin. Aamuisin teimme aina pienen kierroksen; ensin Kääpä eskariin Rastaalaan, sitten pojat tarhaan Viherkallioon, Mies töihin Karaporttiin ja lopulta minä vielä radan toiselle puolelle toimistolle. Kuulostaa pahalta, mutta koko reissuun meni vain vähän reilu puoli tuntia. Ja sitten illalla sama toiseen suuntaan.

Aamut olivat yllätävän sujuvia, sillä pistimme illalla vaatteet valmiiksi lattialle pinoihin, joista käävät pukivat ne lastenohjelmia katsoessaan. Illalla palasimme Pikkukakkosen aikoihin, ja toinen teki ruokaa ja toinen oli lasten kanssa.

07/2011

Heinäkuun lomailimme. Emme matkustaneet minnekään, mutta käväisimme sentään Pusulassa mökillä ja teimme reissut Lintsille ja SeaLifeen. Ja rannoillakin ehdimme lojua, Pitkäjärvellä ja Odilammella nyt ainakin. Kiva kesä, tosin helteet tuntuivat tuskaisilta mahan kanssa.

08-11/2011

Elokuussa alkoi poikien tarha neljänä päivänä viikossa. Me saimme olla pari viikkoa Käävän kanssa kahden ennen koulun alkua. Kävimme kahvilla ja shoppailimme repun, penaalin, kynät ja kumit. Mukavaa aikaa! Olinkin ollut viimeksi Käävän kanssa kahdestaan lapsen ollessa alle 1,5.

Koulun alku ei jännittänyt ihan niin paljoa, kun eskari oli ollut samalla koululla. Mutta jännitti se silti. Luokalle tuli 23 lasta ja ope vaikutti heti kättelyssä oikein mukavalta. Läksyä tuli heti ekana päivänä.

Kääpä aloitti iltapäiväkerhon, ja tuli kotiin vähän kolmen jälkeen. Teimme läksyt ja sitten Käävälläkin koitti vapaus.

Syyskuun puolessa välissä saimme seuraksemme Taimiston. Synnytys käynnistettiin viikolla 42+0. Edellisen päivän ramppasimme Jorvissa Miehen kanssa, sillä supistuksia oli ollut jo pitkään ja yritimme vauhdittaa niitä, mutta ei se vauva vaan halunnut syntyä. No, saimmepa olla kahdestaan kahdeksan tuntia ja käytyä läpi vuoden aikana kertyneitä asioita.

Se olikin tämän vuoden ainoa kahdenkeskeinen aika, joten ei ihme, että parisuhde on ollut välillä kovilla. Onneksi elämä helpotti, kun vauva syntyi.

Marraskuun alussa pojilla jäi vielä yksi tarhapäivä pois, joten ne tarhailivat maanantaista keskiviikkoon. Saimme siis edelleen olla Taimiston kanssa kuusi tuntia kahdestaan kolmena päivänä viikossa, mikä teki oikein hyvää symbioosillemme. Ja minä sain vähän luettua ja ehdin nähdä ystäviänikin. Oikein hyvä sijoitus, varsinkin kun pojillakin oli tarhassa kavereita ja kaikki sujui hyvin.

Loka-marraskuun isoja juttuja oli myös poikien putkitus. Toukolaiselle laitettiin putket lokakuun lopussa ja Minikäävälle marraskuun lopussa. Toukolaisellahan oli aina se märkivät korvatulehdus ja Miniäiselle oli kehittynyt liimakorva. Kävin poikien kanssa putkitusten jälkitarkastuksessa jouluviikolla ja kummallakin oli putket hienosti paikoillaan ja avoinna. Ja on niistä ollut kyllä apuakin.

Perjantaisin kävimme Tuomarilan perhekerhossa fiilistelemässä, siellähän kävimme aina Ymmersta-aikoinamme. Puistoon sen sijaan emme juuri ehtineet, mutta perjantaisin söimme siellä usein lounaan.

Mies päätti, ettei kotiaikanaan tarhaa lapsia, joten irtisamoimme hoitopaikat marraskuun loppuun, sillä päiväkoti oli välipäivät kiinni eikä joulukuulle olisi osunut kuin kahdeksan tarhapäivää. Ja minä halusin myös osallistua poikien kanssa kaikkiin joulurientoihin.

12/2011

Joulukuu olikin kiireinen. Olimme Nukketeatteri Sampon esityksessä, Minikäävän kanneltunnilla ja muskarin joulukonsertissa, Käävän viulukonsertissa, puiston puurojuhlassa ja Käävän lupauksenantotilaisuudessa itsenäisyyspäivänä. Ja minä sairastin koko joulukuun: ehdin kärvistellä 1,5 viikkoa nielutulehduksen kanssa, kunnes sain kurkkupaiseen, enkä oikein pystynyt syömään viikkoon ja nyt sain sitten vielä angiinan.

Onneksi sentään jouluna olimme kaikki terveinä ja juhlimme aattoa taas täällä meillä. Jo kolmas joulu tässä väliaikaiskodissamme Laaksolahdessa.

Eli näin pääpiirteissään sujui vuosi 2011. Vuosi 2012 tuo tullessaan uusia tuulia, sillä minä menen töihin ja Mies jää kotiin. Odotamme molemmat uusia pestejämme ja itse asiassa juuri tänään on vika himapäiväni ja miehellä vika duunipäivä. Se oli sitten siinä se.

No comments:

Post a Comment