Thursday, December 08, 2011

Isi on uimakakku

Hassuttelimme ruokapöydässä jotain ja Touko jatkoi: "Isi on uimakakku!" Minulle tuli vastustamaton tarve piirtää vedessä pelokkaana pärskivä kermakakku. Kääpä jatkoi kirjoittamalla kokonaisen tarinan Uimakakusta ja Kultsi-kalasta.

Viime aikoina on leikitty myös paljon koulua. Välillä oppilaina olivat Tassu-koira ja Tonttu Tomera, joille Kääpä teki pikkuruiset matikankirjat ja muut tarvittavat vehkeet. Eilen oppilaiksi kelpasivat taas veljet ja nyt koko Käävän huone on luokkana.

Minikääpä on kunnostautunut vaatesuunnittelijana. Eilen se teki kankaasta Taimille pikkuisen tonttuhameen ja itselleen raidallisen asukokonaisuuden. Taimin hamekankaan alkuperää emme keksineet, mutta raitakangas on jämäpala Käävän verhoista.

Eilen olimme poikien ja Taimiston kanssa Sellossa tapaamassa eläkkeelle jäänyttä työkaveriani. Minä sai Smoothien ja pojat suklaadonitsit. Kävimme myös parissa lelukaupassa haaveilemassa. Saimme hankittua myös muutaman vaatteen: Käävälle collegeasu ja farkut, pojille trikoopaidat ja kummitytölle neuletakki joululahjaksi. Eilen olikin eka päivä, kun pystyin puhumaan, vaikken ihan kunnolla vielä. Illalla oli sitten viulutunti, vika kerta ennen Käävän esitystä.

Nyt ollaan lähdössä perhekerhon joulujuhlaan. Hyvällä tsägällä voin jopa vähän laulaa!

Tylsin Kääpälän kuuluminen on tällä hetkellä se, että Taimi ei suostu enää juomaan rintamaitoa. Se oli miltei koko maanantain pulloruokinnalla, kun minä olin siellä paiseenpoistossa. Vielä tiistaina se suostui juomaan rintakumista mutta nyt ei enää siitäkään. Maitoa tietenkin olisi varastossa vaikka millä mitalla ja olen vähän pulassa. No, ei karjuvaa vauvaa väkisin saa syömään (kokeiltu on), joten ei tässä auta kun lopetella imetystä. Helpottaahan se toki töihinpaluuta, mutta jään kuitenkin kauas tavoitteestani, joka oli 6 kk. Ja harmittaa vähän sekin, että sinnittelin sen imetyksen kanssa kuumehuuruissani. Silloin olisin varmaan lopettanut, jos olisin tiennyt, että hommaa stoppaa tähän.

Mutta joo, (6 + 6 + 9 + 3) kk imetystä olis sitte mun suoritus. Ehkä semmonen cum laude approbatur.

No comments:

Post a Comment