Wednesday, December 07, 2011

Tapiola-salissa ja Karakappelissa

Nyt oli Minikäävän vuoro esiintyä tonttuna Tapiola-salissa, vuosi sitten näimme Käävän samalla asialla.

Miniäinen oli ihan täpinöissään esityksestään ja pakkasi itse reppuunsa harmaat housut, punaisen paidan, tossut ja tonttulakin.

Olimme jopa ajoissa paikalla. Toukolainen oli aluksi vähän kärhämä, mutta innostui sitten ja Taimikin heräsi jossain vaiheessa seuraamaan esitystä. Kääpä katsoi kriittisin silmin touhua.

Saimme kuulla monta jouluista laulua: Tuiki tuiki tähtönen, Porolaulu, Revontulilaulu, Kyllähän ne kärryt keikkaa ja muita ihania. Minikääpää jännitti etukäteen, mutta lavalla se keskittyi täysillä omaan esitykseensä ja oli tosi suloinen.

Minikääpä oli Matteuksen pari, ja jossain vaiheessa pojat eksyivät oman opensa ryhmästä. Miniäinen löysi tiensä takaisin, mutta Matteus jäi istumaan toiseen porukkaan. Esiintymässä olivat siis kaikki Juvenalian muskarilaiset.

Minikäävällä oli uusi tukkakin. Mies ajeli oman ja Miniäisen tukan itsenäisyyspäivänä. Meillä piipahti silloinkin vieraita, kun M ja L kävivät hakemassa unohtuneet muistikorttinsa. M meinasi jumahtaa tyystin pöydän ääreen, sillä esillä oli D&D The Legend of Drizzt.

Päivällä oli muutakin mukavaa, sillä kävimme katsomassa nukketeatteri Sampon Joulu tulla jollottaa. Se oli aivan ihana esitys! Taimikin jatksoi tapittaa sen alusta loppuun ja pojat jorasivat lavan edessä. Ostin meille muistoksi CD:n ja sitä jo eilen kuunneltiinkin.

Eilen oli myös merkittävä päivä, Käävän lupauksenanto. Se meni Karakappeliin jo kymmeneksi treenaamaan, me muut saavuimme parin tunnin kuluttua perässä. Harmikseni en voinut laulaa (hyvä kun pysyin pystyssä), mutta nautin tunnelmasta sitäkin enemmän. Taimi seurasi taas koko session ja pojatkin katselivat kiinnostuneina lippujen saapumista ja valojen vannomista. Lupauksen annettuaan kolkat (sudarit) lauloivat:

Arka arka jalka ensin kolkka on
Kun hän tulee parveen tyttö vallaton
Sillä lailla alkaa polku partion
Arka arka jalka ensin kolkka on

Kolkka kolkka tyttö sitten leivotaan
Ahkerasti kulkee parvi illoissaan
Kolkkahuudon oppii lain ja tunnuksen
Kolkka kolkka tyttö sitten leivotaan

Kääpä oli treenannut sitä kotona ja lauloi silmät loistaen. Päällään sillä oli tummansininen plyysimekko ja Miehen 27-vuotias partiovillapaita.

No comments:

Post a Comment