Sunday, January 15, 2012

Sunnuntain kuusi asiaa

1) Käävät, erityisesti Minikääpä, olivat odottaneet sunnuntaina, sillä silloin oli lupa tehdä taas kasvomaalauksia. Toukolainen tahtoi viikset, Kääpä silmän päälle keltaisen tähden ja poskeen luurangon (Mies piirsi) ja Miniäiselle tein hurjan maalauksen, jossa pohjavärinä oli punainen ja tehosteena mustaa, sinistä ja vihreää. Toukolainen tuli suihkukaverikseni ja viikset huuhtoutuivat pois, mutta muut saivat olla hurjakkeina koko päivän.

2) Olikin hauskaa käydä asuntoesittelyssä kääpäin kanssa, kun niillä oli ne kasvomaalaukset. Välittäjät kehuivat niitä tietenkin kilvan. Kääpä sai ottaa mukaan kameransa ja se otti kuvia lastenhuoneen nukkekodeista. Ensimmäinen asunto oli ihan ok, mutta toinen oli unelma.

3) Sunnuntaita oli odotettu myös sen vuoksi, että saisimme syödä piparkakkutalon. Söimme sen iltapalaksi ja oli se ihmeellistä kääpäin mielestä. Kääpä oli tosin vähän pettynyt, sillä se oli ihan varma, että taloon oli muuttanut tonttu, mutta ei sieltä hiippalakkista löytynyt.

4) Taimi pääsi aloittamaan soseet. Keittelin yhden bataatin ja siinä riittääkin nyt syömistä. Ensin oli tavoitteena yksi lusikallinen ja tänään kokeillaan kahta. Taimisto kyllä mukeltaa soseen epäluuloisena pois kielellään, mutta ihan hyvin tämä eka sosepäivä sujui.

5) Käävillä oli taas ihan mahtavat leikit. Touko oli tarhalainen ja Kääpä ilmeisesti äiti ja Minikääpä isä. Pojat saivat nukkua Käävän huoneessa ihan yöunet ja sinne ne olivat kuukahtaneet lattialle makuualustojen ja -pussien kanssa, pienet pojan pallukat.

6) Minulla oli sunnuntaikävely R:n kanssa, se viikon kohokohta. Ajattelimme käväistä samalla kirja-alessa, mutta eihän kaupat enää olekaan ysiin asti auki sunnuntaisin. Mutta tunnin ulkoilu ja rupattelu teki taas hyvää ruumiille ja sielulle.

No comments:

Post a Comment