Thursday, October 27, 2016

Lätkää, fudista, uintia, temppistä ja partiota

Nyt on meidän syksyyn tullut rytmi.


Maanantaisin on Kaapon partio R:n kanssa. Molemmat ukot on ihan innoissaan harrastuksestaan. Kaapolla käynnistyi nyt neljäs vuosi, siirtyi seikkailijoihin, ja R aloitti nyt samassa ryhmässä.


Minä käyn tiistaisin Taimin kanssa uimakoulussa, ehdin samalla uida ja vesijuosta reilun puoli tuntia. Torstaisin on Toukon uinti. Se haetaan hallilta puoli viideltä. Joskus käyn samaan aikaan itsekin uimassa tai sitten vasta myöhemmin ystäväni kanssa.


Kanervan, Kaapon ja A:n temppis on keskiviikkona. Me viemme ja A:n isä tai äiti hakee lapset. Me olemme samaan aikaan Toukon kanssa partiossa. Temppis on kyllä tosi kiva harrastus. Kanervalla on siellä kaverina L ja Kaapolla A. Molemmat ovat ihan innoissaan. Kaapo harjoittelee takaperin volttia ja Kanerva flikkiä. Kanerva oppi juuri tekemään putkeen etuperin flikin ja voltin.


Taimi ja Touko jäivät fudiksesta talvitauolle, ihan niin kuin minäkin. Taimin kausi päättyi EPSipäivään ja Toukon kauden päättäjäisiä vietetään lauantaina Temppiksessä. Kanerva päätti kautensa Megazonessa. Niillä menikin hyvin, voittivat ykkösen ja nousivat ensi kaudeksi aluesarjaan. Mutta treenit jatkuvat nyt talvellakin, tiistaisin ja torstaisin niillä on ulkoharkat ja perjantaisin ne pääsevät kuplaan. Viikonloppuisin noin kerran kuussa niillä on pelejä Ratiopharm Arenalla, pelaavat vuotta nuorempia poikia vastaan. Saas nähdä, kuinka niissä käy.


Viikonloppuisin on sitten lätkää Kaapon, Toukon ja Taimin kanssa. Kaapo on siinä ihan huippu, tykkää tosi paljon ja tekee paljon maaleja. Touko on edistynyt huimasti, pääsee jo ihan kivasti peleihin mukaan, mutta on närkästynyt, jos joku tönii. Taiminkin luistelu on mennyt myös kovasti eteenpäin. Pysyy hyvin pystyssä ja luistelee jo pitkiä matkoja, mutta paremmin menisi, jos malttaisi kuunnella ohjeita: jalat koukkuun, ja mailasta kunnon ote. Mutta kyllä se siitä lähtee.


Siinä se meidän viikko aina humpsahtaakin. Iltaisin luemme, teemme läksyjä, lapset ovat kännykällä ja pädillä ja katsomme telkkaa: Lahtinen ja Nieminen show, Vain elämää, Posse ja Talent Suomi ovat saaneet meidät kokoontumaan olkkariin koko perheen voimin nyt, kun telkkarista on taas pyyhitty pölyt ja se on kannettu olkkarin lattialle. Isompien suosittu leikki on ollut pole ja rofe, jota ne käyvät leikkimässä naapuripihassa, mutta vasta sitten, kun ilta on jo hämärtynyt. Taimi viilettää pitkin pihaa uuden otsalamppunsa kanssa ja kattaa hiekkikselle kunnon pöperöt.

No comments:

Post a Comment