Sunday, May 08, 2011

Äitienpäivä

Nyt on kevään sunnuntaijuhlaputki saatu päätökseen:

1) Palmusunnuntai: virpojat
2) Pääsiäinen: kukko (+ Jeesus)
3) Vappu: ilmapallot ja piknikki
4) Äitienpäivä: salaisuudet

Itse asiassa äitienpäiväjuhlallisuudet alkoivat jo perjantaina. Menimme ensin Minikäävän kanssa Käävän vieraiksi eskariin. Saimme persikkakermakakkua, kahvia/mehua ja laulun:

Hiirilimpun, kukkakimpun
nyyttiin pakkaan.
Kissanpussin selkään nakkaan.
Lähden maailmalle
suuren taivaan alle.

Ja lopuksi eskarilaiset toivat vielä askartelemansa kukat äideille. Kyynelet kastelivat kasvot mutta onneksi kaikki äidit olivat samassa jamassa.

Toukolaisen ryhmä tarjosi lisää herkkuja. Pojat ottivat voileipää, kaakaota ja Muumi-keksejä, minä sain lisää kahvia ja keksejä. Toukolainen oli ihmeissään, kun aamiaisseura poikkesi tavanomaisesta.

Minikääpä ei meinannut malttaa odottaa, vaan säntäsi omaan ryhmäänsä. Mutta mikä pettymys: Aarteilla ei ollutkaan kahveja! "Päätimme jättää kahvit väliin tänä vuonna", selitti hoitaja. Mikä päätös! Yksi pannullinen kahvia termariin ja siinä se olisi ollut. Ei viisivuotiaiden maailmassa ole viime vuosia ja seuraavia vuosia vaan vain tämä hetki. Miniäinenkin olisi mielellään tarjonnut äidille kahvit, mutta nappasin lapsen syliin ja kävimme läpi Miniäisen tekemät taideteokset. Aamu alkoi ihanasti ja työpäivästäkin kehkeytyi mitä mainioin.

Lauantai oli täynnä kihinää ja kuhinaa ja vihdoin koitti sunnuntaiaamu. Heräsin siihen, kun nelihenkinen seurue saapui laulaen huoneeseemme. Sain jälleen aamiaisen, Hesarin ja lahjat sänkyyn. Jokainen oli todella tehnyt parhaansa:

Toukolaiselta sain keraamisen laatan, johon se oli maalannut vihreällä ja keltaisella sekä sydänkortin, johon oli rutistettu silkkipaperikukkia. Voi miten liikkiksiä :)

Minikäävältä sain kangaskassin, johon oli piirretty äiti ja labyrintti ja kirjoitettu "OPAAK" ja "ÄITI" sekä timanttirannekorun. Kortissa oli äiti ja siihen oli kirjoitettu, että Miniäinen pitää minusta ja sen mielestä on kiva leikkiä kanssani autoilla. Lapsi oli itse kirjoittanut "ÄITI" ja "KAAPO".

Kääpä oli ahkeroinut viisi viikkoa vohvelikankaan parissa. Monasti se tuli eskarista puhisten ja olisi selvästi halunnut jakaa jotain, mutta malttoi silti pitää salaisuuden. Sain ihan todella hienon keltaisen liinan ja vielä toisenkin, johon oli iltapäiväkerhossa painettu kukkia. Ja kaksi mahtavaa korttia.

Voi että mitä aarteita! Ajattelin viedä osan aarteistosta töihin.

Ja sitten vielä Miehen osuus. Sänkyyn toimitettin

-Nakkeja ja pekonia
-Rosvopaistivoileipiä
-Oliiveja
-Mozzarellaa
-Omenalohkoja, mandariinia ja viinirypäeitä
-Suklaavanukasta ja kermavaahtoa
-Geisha-patukka ja
-Maitokahvia.

Ihana Mies ja suloiset lapset! Mies sai jännittyneet käävät hätisteltyä alakertaan ja sain lukea Hesarin rauhassa. Kohta koko porukka tekikin lähtöä ja taas supateltiin. Pian ulko-ovelle ilmestyi kolme iloista naamaa: Minikääpä oli poiminut minulle kimpullisen valkovuokkoja, Touko kolme, jotka se ojensi polleana ja Mies ja Kääpä vielä isot kimput Mummolle ja Mummille. Lounaan päätteeksi söimme vielä Daim-kakkua, ei hassumpaa sekään.

Menimme iltapäivällä ensin Mummin luo piknikille ja sieltä sitten Mummolle ja Papalle jatkamaan herkuttelua. Kotiuduimme vähän seiskan jälkeen ja piha oli vielä täynnä lapsia. Sinne Kääpä ja Miniäinenkin saivat jäädä vielä hetkeksi. Nyt on sitten vuorossa iltatohinat ja aamulla Käävän kehityskeskustelu. Muskaria, kyläilyä ja eskarin kevätjuhlaa olisi plänättynä alkuviikolle, toivottavasti ollaan terveinä!

No comments:

Post a Comment