Thursday, May 26, 2011

Erikoisviikko

Nyt vietetään erikoisviikkoa. Maanantain erikoisuus oli esinnäkin Käävän uintireissu eskarin kanssa ja illan synttärikemut. Hain lapsen eskarista neljältä ja menimme kotiin tekemään valmisteluja. Ensin koristelimme kakun. Kääpä oli tehnyt Viidakkopojan ja lisäsimme myös puita, hiekkaa, järven ja eläimiä. Kakusta tuli tosi hieno! Kääpä suunnitteli plaseerauksen ja teki nimikortit. Yhdessä katoimme pöydän ja laitoimme oveen ilmapalloja ja Tervetuloa-kyltin.

Vähän ennen viittä saapuivat ensimmäiset vieraat. Aluksi puhallettiin ilmapalloja ja pian lapset aloittivatkin kummallisen leikin, jossa oli muutama äiti/isosisko ja koko joukko karkailevia vauvoja, joita otettiin kiinni poliisien avustuksella. Kääpä avasi lahjat pullopyörityksen avulla ja sai saaliiksi neljä pakettia Zoobleja, nuken ja kissanpennut, hyppiksen, nauhan, pinnejä, katuliituja ja fikkarin. Juhlijoille maistui kakku, keksit, namit ja sipsit, ja pillimehua upposi aika lailla noihin villikoihin. Kääpä oli piirtänyt apinan, jolle piti kiinnittää häntä. Kisan voitti Oona, muina juhlijoina oli Isatou, Karla, Emma, Linnea, Viivi ja Saimi. Ja tietenkin meidän Toukolainen. Minikääpä oli ystävänsä Iiriksen dinosaurusjuhlissa ja tuli kotiin onnellisena dinosaurustarrojen ja -värityskirjan kanssa.

Tiistaiaamu alkoi Minikäävän kehityskeskustelulla, jonka hoiti Mies. Miniäinen oli päässyt hyvin mukaan porukoihin ja saanut uusia ystäviä. Se suunnittelee ja toteuttaa mahtavia askarteluja ja erilaisia rakennelmia ja alkaa pikku hiljaa innostua kirjoittamisestakin. Minikääpä tykkää jumppasalitouhuista ja sählystä ja teki innoissaan rumpua esitykseen. Lapsi stö reippaasti kaikkea muuta paitsi juustoa, joka saattaa aiheuttaa konflikteja erityisesti päikkärien jälkeen.

Illalla hain lapset tarhasta ja eskarista ja ajoimme Fredalle kyläilemään H:n ja E:n luo. Tarjolla oli herkullista kanapastaa, jätskiä ja muumikeksejä sekä taaperoseuraa Toukolaiselle. Suuremmilta draamoilta vältyttiin, vaikka lelujen jakaminen ei olekaan 2-vuotiaiden ykkösjuttu. Kääpä ja Miniäinen käyttäytyivät varsin moitteettomasti ja putkirempan alta paljastunut koti oli todella hieno. Reissu onnistui muuten täydellisesti, mutta lähtiessä Touko onnistui änkeämään sormensa hissin väliin. Selvitiin kohtuupienin huudoin.

Keskiviikkona Kääpä pääsi taas uimaan ja oppi kuulemma vähän lisää selkäuintia. Myös Manne Matoa uitiin. Riensin töistä kolmeksi eskarille, jossa oli Tenavien kevätjuhla lauluesityksineen. Laulu, jossa ketunpoika etsi ystävää, jolle käpälän voisi ojentaa, oli taattu itkettäjä. Lopuksi saatiin pasteijoita, juustokakkua ja kahvia/mehua.

Jatkoimme Käävän kanssa matkaa poikien tarhaan, jossa oli Toukolaisen vuoro esiintyä. Lapsi oli juuri jättänyt kätensä oven väliin ja alkoi itkeä äidin nähdessään. Alkuosa esityksestä kuluikin äidin sylissä, mutta välillä ukkeli siirtyi Memmun syliin ja välillä istui penkillä esiintymässä. Taaperot lauloivat Nyt tuulet nuo viestin jo toivat ja Kevätsää lämmittää. Myös värilaulu esitettiin, ja sen Touko selvästi osasi, lauloimme sitä yhdessä sylikkäin.

Esitysten jälkeen saimme taas jätskiä. Samalla selvisi, että syksyllä Toukolaisen hoitaja vaihtuu Memmusta Kirsiksi. Kirsi on ihan huipputyyppi, mutta ei kuitenkaan Memmu, johon Touko on niin kovin kiintynyt. Mutta onneksi välissä on pitkä, kuuma kesä ja syksyn kuviot alkavat vasta sitten elokuussa.

Keskiviikko jatkui vielä fudistreeneillä. Laaksolahden kentällä alkoi toukokuun alussa FC Kasiysin kesäkoulu, ja nyt mekin heräsimme asian suhteen ja menimme mukaan. Kääpä ja Minikääpä aloittivat yhdessä, mutta Miniäinen luovutti hetken kuluttua ja tuli huilaamaan. Vielä kertaalleen se meni mukaan, mutta tuli taas pois kentältä. Ei taida olla tuon ukkelin juttu.

Kääpä sen sijaan treenasi silmät loistaen. Lapsi kuljettaa palloa jo aika taitavasti ja teki harjoitusmatsissa yhden maalinkin. Se ei halunnut mennä tyttöjen ryhmään vaan pelasi mieluummin poikien kanssa. Se oli ihan sallittua ja Kääpä jatkaa nyt sitten kesän poikien kanssa.

Erikoisviikko jatkui jälleen torstaina. Käävällä oli musiikkiopiston pääsykoe. Hain sen hyvissä ajoin eskarista ja ehdimme jopa ostaa lapselle uudet lenkkarit ennen kokeen alkua. Itse asiassa jouduimme viimeiseen ryhmään ja ehdimme syödä jätskitkin ennen Käävän vuoroa. Ja koska olin luvannut jätskit kokeen jälkeen, sai lapsi vielä toisen jäden.

Koe meni ihan mukavasti. Kääpä oli ihan ensimmäinen lapsi ryhmästä ja taputti parit taputukset pikkaisen pieleen, mutta sitten lähti sujumaan. Lallatukset meni oikein hienosti ja Tuiki, tuiki tähtönenkin hyvin. Mutta vaikea sanoa noista pienistä, että miten paljon pitää mennä oikein saadakseen paikan. Yhstä lasta jänitti niin kovasti, että koko laulu jäi laulamatta, yksi taputti ihan miten sattui ja toinen lallatteli aivan päin mäntyä. Mutta ihan kivasti noin keskimäärin sujui kaikilla.

Käävällä on kolme harrastustoivetta: fudis, partio ja viulu. Kahteen olemme antaneet luvan, joten katsotaan, mitä syksy tuo tullessaan. Minikääpä aloittaa kannelmuskarin ja Toukolainen saa elää vielä ilman harrastuksia. Kuten Taimi-Topiaskin :)

Toukolaisella oli tänään kuumetta ja Mies on nyt sen kanssa kotona. Vien sen illalla Pikku Jättiin. Parina yönä se on nyt itkeskellyt ja syy voi toki olla korvissa. Jos lapsi on vielä huomenna kipeä, jään sen kanssa vuorostani kotiin perjantaiksi. Kääpä saa luvan pysyä terveenä, sillä niillä on huomenna retki luontotalo Villa Elfvikiin. Minikääpä oli siellä kolme viikkoa sitten muiden Aarteiden kanssa ja nyt on sitten Kääpäläisen vuoro.

Viikonlopulle voisi olla vähän mökkireissua tiedossa, täytyy toivoa, että pääsemme jollain porukalla matkaan.

Onneksi ensi viikko on viimeinen eskariviikko ja sen jälkeen on juhlat juhlittu ja keskustelut käyty. Kesäkuu ollaan vielä työläisinä/tarhalaisina ja 1.7 alkaa minulla ja 4.7 toivottavasti Miehellä odotettu loma. Koko heinäkuu onkin sitten ihan tyhjä, toivottavasti siihen mahtuu mahdollisimman monta retkeä, puisto- ja uimahalli/rantareissua ja kyläilyä ja ehkä jopa kevyttä shoppailua - ainakin Ikeassa ja Stockalla pitäisi käydä. Ja minä haluan juoda kupillisen cappuccinoa kirjakerhon myymälässä ja lueskella vähän filosofiaa Akateemisessa. Lintsille ja Korkeasaareen mennään ja mökillekin varmasti. Uima-allas pannaan pihalle ja grillataan kääpäin polskiessa.

No comments:

Post a Comment