Saturday, September 24, 2011

Kolme mainiota päivää

Tänään on ollut täydellinen päivä. Miniäinen oli laskenut päiviä lauantaihin, sillä lupasin viime viikolla, että voidaan viettää namipäivän sijasta lelupäivää. Olimme näet saaneet lähes varman tiedon siitä, että uudet Gormitit ovat saapuneet, koska Aslan oli saanut niitä Sellosta. Vielä innokkaammin lasketaan kuitenkin päiviä maanantaihin, sillä silloin on paitsi tarha- ja kannelpäivä, myös se päivä, jolloin Aslan pääsee vihdoin meille kylään. Minikääpä meinaa laittaa ulko-oveen Gormiti-julisteen, jotta Aslan tietää heti, että Miniäinenkin on saanut uusia Gormiteja.

Lauantai tuli nopesti, sillä sitä ennen oli paljon puuhaa. Torstaina vietimme reissupäivää. Kääpä tuli koulusta ja soitimme viululäksyt. Sitten haimme pojat ja menimme musiikkiopistolle. Minä hengasin poikien ja Taimin kanssa ja Mies pääsi harjoittelemaan viulutuntikuvioita. Hienosti oli mennyt, sekä Käävällä että Miehellä.

Sitten kiireellä autoon ja Kauniaisten Mäksyyn. Söimme pika pikaa ateriamme, heitmme Miehen ja T&T:n kotiin ja suuntasimme sirkukseen. Pitkään ajattelimme, että pakkohan Miehen on mennä, kun Taimi syö niin epäsäännöllisesti, mutta lopulta päätimme kokeilla pullovauvailua, äidinmaidolla tosin. Mies selvisi koitoksestaan hyvin ja meillä oli mahtava ilta.

Olin tosiaan itse ollut sirkuksessa ehkä joskus 5-vuotiaana, joten 30 vuoden tauon jälkeen oli jo aikakin kokeilla sirkustelua. Esitykset olivat oikein mainioita ja ekstraa sai siitä, kun katseli, miten käävät nauttivat. Katossa väärin päin kuljeskeleva nainen oli mitä mainioin, ja kiinalainen nuorallatanssija, mutta ehdottomasti parasta olivat kaksi nuorta miestä, jotka zembaloivat hamsterin tuplajättijuoksupyörässä. Käävät saivat uudet valovehkeet ja väliajalla ehdimme ostamaan popparitkin. Illalla oli jännittävä ajella pimeän kaupungin halki niiden valovehkeiden kanssa. Kävi ilmi, että pihan Luukaskin oli ollut perheineen sirkuksessa. Törmäsimme myös vanhoihin Ymmerstan kavereihin.

Perjantaina Käävällä oli koulua, mutta me muut vietimme vapaapäivää. Pojat saivat lopulta ihan kivat leikit aikaiseksi ja minä saatoin Käävän kouluun asti ja odottelin jopa siihen asti, että Sateenkaarikalojen lukutunti alkoi. Kääpä hippaloi pitkin pihaa Pinjan kanssa ja minä jäpitin koivun juuressa. Tunnin päästä olikin sitten uusi visiitti koululle, sillä pääsin vihdoin vanhempainvarttiin. Meillä oli aika torstaille, jolloin olisimme päässeet Miehen kanssa molemmat, mutta nukuimme onnemme ohi. Muistimme, että aika olisi ollut 12.55, mutta se olikin jo 10.55. No, mutta perjantaina sain senkin homman hoidettua. Kääpä on kuulemma reipas, rohkea ja utelias lapsi, joka tietää paljon monista asioista. Käävälle piti asettaa tavoite, ja ehdotin, että Kääpä voisi opetella omiin hommiin keskittymistä. Se tietää aina, miten kukakin luokasta on tehnyt minkäkin tehtävän, muttei välttämättä sitten siltä vahtaamiseltaan ehdi tehdä omia tehtäviään. Tammikuussa Kääpä tulee mukaan vanhempainvarttiin ja keskustellaan, miten se on tavoitteessaan edistynyt.

Perjantai-iltana saimme vihdoin ensimmäiset vauvavieraat. No, Toukolaisen R-kummi kyllä piipahti vauvaa nuuskuttelemassa, mutta nyt saimme oikein viralliselle visiitille W:t. Lapsilla sujui hommat hienosti, Kääpä ja T skeittasivat ja potkulautailivat, Miniäinen ja T leikkivät Gormiteilla ja majahommia ja Toukolainen hääräsi joko yläkerrassa poikien leikeissä tai sitten täällä alhaalla isoimpien ja pienimpien kanssa. A halusi myös kovasti hoitaa Taimi-vauvaa. Kaikki saivat vielä jätskiä, hilloja, kinuskikastiketta ja kermavaahtoa. Koska kaikki seitsemän lasta käyttäytyivät oikein moitteettomasti, jäi aikuisille aikaa käydä läpi synnytykset ja asuntoasiat. Kiitokset vierailusta!

Ja nyt sitten ne shoppailut. Pojat saivat pakkaukset uusia Gormiteja, Taimi tuttiketjun, Kääpä sormiskeittejä, minä rintakumeja ja Mies kirjoittavan DVD-aseman. Lisäksi Kääpä ja Toukolainen saivat uusia pinnejä. Touko kulki ylpeänä pinnipussin kanssa pitkin Selloa. Tukassa sillä oli sellainen Pikku Myy -tyyppinen tupsu ja mieli oli mitä hilpein: omia pinnejä pussissa! Kyllä nyt kelpasi! Kävimme vielä Chicosissa syömässä. Me otimme perinteiset, Bonnie & Clyde ja All American Club Burger, lapset valitsivat lohta.

Toukolainen on löytänyt jälleen sisäisen vauvansa. Kokosimme tänään jumppalelut ja Toukolainenkin sai vanhan vauvatuttinsa. Se sipsuttaa vauvana pienin askelin, syö sitä tuttiaan ja känisee. Sille pitää lukea koko ajan Iloista lorutoukkaa, runokirjaa, jonka se sai äitiyspakkauksen mukana. Ja Touko-vauvaa pitää tietenkin pitää paljon sylissä. Kun isommat käävät ulkoilivat tänään, me saimme Miehen kanssa hoivata kahta vauvaa.

Käävät viihtyivätkin sitten loppuillan ulkona. Saimme tosin tunniksi vieraiksi Petran, Ronjan, Luukaksen ja Iidan. Iltapalaksi oli vielä pannaria. K&K kuukahtivat melkein heti, Toukolainen ramppasi äsken vielä tuossa portaissa ja Taimi räyhää. Saas nähdä, koska se saadaan tainnutettua.

No comments:

Post a Comment