Wednesday, September 28, 2011

Reissupäiviä

Sunnuntaina saimme vauvavieraita, M ja L piipahtivat. Toukolainen hassutteli, se tykkää kovasti L:stä, ja vieraat saivat tietenkin pitää Taimia sylissä. Kääpä soitteli vähän viulua ja Minikääpä esitti tekemänsä Gormiti-videon.

Maanantaina olikin taas koulua, töitä ja tarhaa, paitsi minulla ja Taimilla oli hammisreissu. Vähän jännitti, kun aika oli 8.45 Lepuskissa, mutta hyvin me likat ehdittiin. Taimi veti sikeitä, kun otettiin röntgenet ja poistettiin hammaskivet. Teimme vielä tunnin lenkin Lepuskissa ja tulimme sitten kotiin. Kääpä tuli koulusta, katsoimme taas läksyt ja soittelimme viulua ja sitten haimmekin pojat. Oli näet kannelilta ja nimenomaan Se Kannelilta, jonka jälkeen Aslan oli tulossa meille.

Kävimme Miehen ja muiden lasten kanssa puistossa sillä välin, kun Miniäinen soitteli ja sitten lähdimme meille päin. Minikääpä ja Kääpä pääsivät Aslanin autolla, koska niiden piti neuvoa reitti. Kääpä oli kuulemma suoriutunut tehtävästä hienosti, vaikka yhteistä kieltä ei ollutkaan.

Kääpä hengaili illan pihakavereiden kanssa, Minikääpä ja Aslan leikkivät - ylläri, ylläri - Gormiteilla ja Toukolainen ja Lucy kaveerasivat. Aikuisetkin saivat jutella aika rauhallisissa merkeissä. Minun näkökulmastani parasta olivat kuitenkin Jingin tuomat kevätrullat ja nuudeliwokki, jotka upposivat hyvin lapsillekin. Iltapalaksi saimme vielä keksejä ja hedelmiä.

Tiistaina pääsimme Taimin kanssa ihan oikeaan palaveriin, sillä olin omaisen roolissa suunnittelemassa äitini hoitoa. Taimi jaksoi palaveerata pöydän ääressä reilun puoli tuntia, ja silloin olimmekin valmiita. Laitoin tytön vaunuihin nukkumaan ja lähdin hummailemaan Myyrmanniin. Ostin lapsille muutaman pelin ja kävin syömässä intialaista. Tarjolla oli montaa sorttia ja kaikki oikein maistuvia ja söin muutaman lautasellisen. Imettäviä naisia ei pitäisi päästää buffet-lounaalle, sillä siinä menee yrittäjän katteet.

Tiistaina saimme myös vieraan, M-kummi tuli meitä tervehtimään. Ehdimme olla hetken kolmistaan ennen Käävän tuloa, ja sitten olikin taas läksyt ja viulua. Saimme kuulla lukuläksyn kolmeen kertaan, joka on open mielestä ehdoton minimi. Haimme pojat tarhasta ja Minikääpä hämmästyi todella nähdessään kumminsa hakuporukassa, Taimikin keikkui olkapäällä. Aluksi kummipoikaa vähän ujostutti, mutta kotona niillä sujui jo leikit: Sienimies seilasi Kiinaan ja M tiesi kertoa, että junalla matka kestää seitsemän päivää. Päätimme myöhemmin illalla Miniäisen kanssa tehdä sellaisen reissun joku päivä. Minunhan piti matkustaa Kiinaan jo opiskeluaikoina, mutta koska tienasin silloin opintorahan ja asumislisän ja kesäisinkin tein vain hanttihommia, ei silloin oikein reissattu maailman ääriin. Mutta nyt olisi sitten mahkut.

Kääpä piti M:lle koulua. Sen piti kirjoittaa viikonpäiviä ja piirtää kolmioita, ja hyvinhän se sujui. Kääpä laski vielä illalla M:n saamat pisteet ja miltei täydet tuli. Jos M olisi jaksanut kirjoittaa vielä lauantain ja sunnuntain, olisi suoritus ollut täydellinen.

Minäkin pääsin eilen kouluun oppilaaksi imettäessäni Taimia. Ensin meillä oli vähennyslaskuja, sitten vähän äikkää (pieni ja iso j) ja lopuksi vielä ussaa. Minun piti piirtää enkeli ja Jeesus. Ja ai niin, muutama sienikin piti tunnistaa.

Tiistaina Käävällä oli vielä partio. Minä vein ja Mies haki. Lapsi säntäsi kololta silmät loistaen: "isi, isi, takintaskussa on lappu!" Mies otti lapun taskusta, ja siinä luki "20.15". Se oli äidin kirjoittama muistilappu siitä, mihin asti pihalla saa vakoilla. Oikea lappu oli jäänyt sisälle, ja siinä kerrottiin, että Siiselit osallistuvat Pinkkiin reilun viikon päästä. Kääpä oli ihan täpinöissään - ensimmäinen retki!

Minäkin olen osallistunut Pinkkiin syksyllä 2005. Silloin Kääpä oli vuoden ja Minikääpä masussa mukana. Muistan kiivenneeni kallioilla ison mahani kanssa ja taisinpa ottaa pienet päiksät saatuani sudarit takaisin vanhemmilleen. Kyseessä on siis espoolaisten sudarien partiotaitoskaba ja tällä kertaa se kisataan Kauniaisissa.

Keskiviikkona oli kolmas reissupäivä putkeen Taimin kanssa. Nyt olimme perhekerhossa, Mammoissa ja muksuissa, ja sen jälkeen neuvolassa. Taimi oli kasvanut taas hyvin ja kaikki oli muutenkin kondiksessa. Äitiä tosin vähän väsyttää, mutta onneksi tänään on kotipäivä. Kääpä oli vähän flunssainen ja annoin sille luvan jättää iltis väliin, joten me kaikki kolme likkaa meinaamme ottaa iltapäivän oikein lungisti. Viulutunti on sitten illalla.

Ai niin, eilen illalla osallistuimme vielä kasvattajailtaan. Saara Kinnunen kertoi minulle, Miehelle ja Taimille lapsen uskosta ja Kääpä, Miniäinen ja Toukolainen saivat olla 1,5 h hoidossa. Ne olivat leikkineet, piirtäneet ja askarrelleet ja käyttäytyneet kuulemma moitteettomasti. Ilta oli oikein mainio, pidämme molemmat Saara Kinnusesta ja lastenhoito oli ihan luksusta. Täytyneekin osallistua jatkossa kaikkiin mahdollisiin tapahtumiin, joissa on tuo lastenhoito - oli ihanaa istua hetki paikoillaan vauva sylissä ja miettiä välillä muutakin kuin että laittaisiko ensin astiat vai pyykit.

No comments:

Post a Comment